Arap basınında çıkan habere göre, KİK Genel Sekreteri Nayef bin Falah Al-Hajraf sanal bir Körfez Araştırmasında, İran'ın nükleer programı, balistik füzeleri ve milislere desteğinin de Viyana'da devam eden görüşmelere dahil edilmesi gerektiğini ve nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılmasıyla sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi. Toplantı.
İran'ın temsilcileri ve şu anda Kapsamlı Ortak Eylem Planı'na taraf olan beş dünya gücü, Nisan ayından bu yana Avusturya'nın başkentinde buluşuyor ve ABD büyükelçileri dolaylı olarak katılıyorlar. Henüz bir anlaşmaya varılmadı.
Al-Hajraf, Irak, Suriye, Lübnan ve Yemen'deki mevcut durumun Ortadoğu'nun güvenliği ve istikrarı için açık ve doğrudan bir tehdit oluşturduğunu da sözlerine ekledi.
KİK başkanı, ekonomik entegrasyonun konsey için öncelikler listesinde yer aldığını ve KİK ülkelerinin bölge ve dünyadaki lider konumunu güçlendirdiğini söyledi.
2020'de G20 başkanlığını elinde bulunduran Suudi Arabistan, Ekim ayından bu yana Expo 2020'ye ev sahipliği yapan BAE ve Katar'ın 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapması bu çabanın örnekleri olduğunu söyledi.
Al-Hajraf, KİK ülkelerindeki ulusal vizyonların ve kalkınma planlarının geleceğe odaklanmak ve fırsatlardan yararlanmak için uygun ivmeyi yarattığını da sözlerine ekledi.