Alithia gazetesi, Rum Radyosu RİK’e konuşan Hristodulidis’in, Türkiye’nin bu çabasının kabul görmeyeceğini ve Avrupa Konseyi toplantısından çıkacak sonuçları Türkiye’nin Kıbrıs sorunundaki tavrının belirleyeceğini söylediğini yazdı.
Türkiye’nin Maraş’ta kabul edilemez eylemlere devam ettiğini ve Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” (MEB) içerisindeki yasadışı faaliyetlere devam edeceği konusundaki endişeleri var''
Nikos Christodoulides: Türkiye sadece Rumlarla bir sorunu varmış gibi davranmak istiyor
Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides'in Türkiye'nin tüm ülkelerle ilişkilerinin düzeldiğini göstermeye çalıştığını ve sadece Kıbrıslı Rumlarla bir sorunu olduğunu söylediği bildirildi.
Alithia gazetesi, Yunan Radyosu RİK'e konuşan Christodoulides'in Türkiye'nin çabalarının kabul edilmeyeceğini ve Avrupa Konseyi toplantısının sonucunu Türkiye'nin Kıbrıs sorununa ilişkin tutumunun belirleyeceğini söylediğini yazdı.
Türkiye'nin Maraş'ta kabul edilemez eylemlerde bulunmaya devam ettiğini ve Güney Kıbrıs'ın sözde 'Münhasır Ekonomik Bölge'de (MEB) yasa dışı faaliyetlerine devam edeceğine dair tehditlerini” sürdürdüğünü iddia eden Hristodulidis, KKTC’de drone üssü oluşturulması niyetinin de komşu ülkelerle ABD’de endişeye neden olduğunu savındı.