Hindistan'ın işgali altında bulunan Keşmir'de ömrünü Keşmir'in bağımsızlığına adayan dini lider Seyyid Ali Geylani'nin ailesinin katılmasının yasaklandığı cenaze töreninin polis tarafından görüntülenmesi tartışmalı bölgede öfkeyi artırıyor.

Hindistan güvenlik güçleri, ailesinin katılmasının yasak olduğunu söylediği cenazesinin polis görüntülerine karşı artan kamuoyu öfkesinin ortasında, ikonik bir Keşmir ayrılıkçı liderinin mezarı çevresinde silahlı bir koruma tutuyor.

Hindistan makamları, son elli yıldır İslam dini ve Müslümanlar için mücadele eden Seyyid Ali Geylani'nin geçen Çarşamba günü 92 yaşında öldürülmesinden bu yana tartışmalı Himalaya bölgesinde güvenlik kısıtlaması getirildi.
Geylani'nin ailesinni katılmasına izin verilmeyen cenaze merasimine yönelik Hindistan polisi suçlamaları reddetti. Pazartesi günü sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Geelani'nin cesedinin yıkandığını, bir kefene sarıldığını ve gömüldüğünü gösteren videolar yayınladıktan sonra Müslümanlar tepki gösterdi.

Protestolardan korkan, Hindistan tarafından yönetilen Keşmir'in ana şehri Srinagar'daki mezarı silahlı koruma altında ve ziyaretçilere izin verilmiyor.