Katar, Afganistan'da 48 saat içinde "insani koridorların" kurulacağını ve yardımların Kabil havalimanı ve diğer işleyen havalimanlarından girebileceğini umduğunu ifade etti.

Katar'ın Afganistan özel elçisinin yaptığı açıklamalar, Taliban'ın bir hükümet kurmaya yakın olduğu ve aynı zamanda Panjshir Vadisi bölgesindeki silahlı isyancıları savuşturmaya çalıştığı bir zamanda geldi.
Batı, Afganistan'ı özellikle kadın hakları konusunda daha hoşgörülü bir şekilde yönetmesi için iç ve dış baskılarla karşı karşıya kalan Taliban'a karşı bekle-ve-gör yaklaşımı benimsese de, yeni liderlerin ivme kazandığına dair bazı işaretler vardı.

Birleşmiş Milletler, Pakistan'ın başkenti İslamabad'ı kuzey Afganistan'daki Mezar-ı Şerif ve güneydeki Kandahar'a bağlayan ülkenin bazı bölgelerine insani yardım uçuşlarını yeniden başlattığını söyledi.

Son şiddet olayları nedeniyle on binlerce Afgan ülke içinde yerinden edildi. Pakistan ve İran gibi komşu ülkelerde yarım milyon kadar insanın mülteci olduğu tahmin ediliyor.

El Cezire

(Çeviri Haber)