Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Karamollaoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle bendenizi de birçok kişiyi de hayretler içinde bırakan bir konuya önce temas etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzok'u ülkemize davet etti. Hakikaten akıl alır gibi değil… Tüm anormallikler ne yazık ki bu süreçte sanki normalleşmeymiş gibi takdim edilmeye çalışılıyor.

Sayın Cumhurbaşkanına mecbur kalıyorum sormaya “One minute” ne oldu? Ne değişti bugün böyle bir davette bulunmanız için? Bu Herzok denilen adamın maalesef bu kelimeyi böyle kullanmak mecburiyetindeyim; Netanyahu denilen katilden farkı ne? İsrail değişti de biz mi bilmiyoruz yoksa siz mi çok değiştiniz! Bu denklemde değişen bir şey var ve biz bu değişikliği çok iyi anlamak mecburiyetindeyiz.

Filistin’de Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm son mu buldu, biz mi farkında değiliz? İsrail’in bölgemizde kurguladığı tehlikeli planlardan vazgeçtiğine dair bir işaret mi var? Sahi, Sayın Cumhurbaşkanının Gazze ziyareti vardı; ne oldu, yeni bir tarih mi belirlendi? 2013 yılında Gazze’ye bir ziyaret gerçekleşecekti, aradan 9 yıl geçti. Acaba hâlâ Gazze’ye gitme arzusu ve planı var mı, sormak mecburiyetindeyiz. Biz Sayın Erdoğan’ın Gazze’ye ne zaman gideceğini konuşurken, birden bire sürpriz bir şekilde bu ülkenin katillikle meşhur devlet başkanını ülkemize davet ettiler. Hakikaten şaşırdık. Sadece şaşırdık değil, çok ama çok üzüldük ve endişeye kapıldık.

Yılbaşında elektriğe gelen zamlar, vatandaşlarımızı ciddi manada zor durumda bıraktı. İşletmeler ve esnaf için bu faturalar daha da ciddi boyutlar kazandı. Sayın Cumhurbaşkanı özellikle evler için elektrik faturalarının çok arttığının farkına vardığından dolayı elektrik tarifelerinin yeniden belirlenmesi talimatını verdi. Böylece bir ailenin elektrik tüketim tutarı 150 kW’tan 210 kW’a çıkarılıyor.

Her zaman olduğu gibi birkaç rakamla oynayarak algı üretmeye, sanki sorumluluğunu yerine getirmiş gibi göstermeye çalışıyor iktidar. Belki de üstüne üstlük bir de alkış bekliyor. Türkiye'de iki çocuklu, dört kişilik bir ailenin aylık elektrik tüketimi 230 kW ile 250 kW arasında değişiyor. Aslında elektrikteki fahiş zamdan kaçmak hiç de kolay değil. Diyelim ki bir şekilde 210 kW sınırını aşmadınız, o zaman elektrik faturasından sadece 40 lira, 50 lira tasarruf etmiş olacaksınız.

Bu tasarruftan cebinizde kalan parayla 1 kg beyaz peynir bile alamıyorsunuz. Kademeli sistemle elektrik faturalarına çözüm bulduğunuzu zannediyorsunuz. İğneden ipliğe her şeyin zamlandığı bu dönemde diğer ürünlere nasıl bir çözüm bulacaksınız? Latife olsun diye söylüyorum; mesela akaryakıtta 100 kilometreye kadar şu fiyat, 100 kilometreden sonra gitmek için benzin alırsanız, mazot alırsanız şu fiyatı ödeyeceksiniz mi diyeceksiniz!

Ekmek almaya gidenlere “Günde 4 ekmek alırsanız şu fiyat, 5.’yi alırsanız kusura bakmayın daha fazla para ödemek mecburiyetinde kalacaksınız.” mı diyeceksiniz? Muhterem arkadaşlar; bu kafayla, bu çarpık anlayışla giderse iktidar, hayat pahalılığına bir çözüm bulma imkanı kesinlikle yoktur!"

Sivil Düşünce Haber Portalı