Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afganistan’a doğru yola çıkan ‘İnsani Yardım Treni’nin 750 ton malzeme taşıdığını dile getirerek “Böyle kadim bir kültüre sahip Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti, bütün mazlumların ve iyiliğe ihtiyacı olanların yanında olduğunu her zaman ispatlamıştır. İki trenimiz 46 vagondan oluşmakta ve 4 bin168 kilometre yol kat ederek İran ve Türkmenistan üzerinden Afganistan’a ulaşacaktır” dedi. 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Afganistan'a gidecek olan İnsani Yardım Treninin uğurlama törenine katıldı. Bugün mutluluğun hep birlikte yaşandığını belirten Karaismailoğlu, “İyilikler sınır tanımaz. Bereketi, etkisi artarak katlanarak devam eder. Böyle kadim bir kültüre sahip Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti, bütün mazlumların ve iyiliğe ihtiyacı olanların yanında olduğunu her zaman ispatlamıştır. Dünyanın neresinde olursa, her tarafta iyiliğe, bir ele muhtaç olan her yerde olduğu gibi yine dost, kardeş ülke Afganistan halkının da yanında olmuştur” ifadelerini kullandı. 

 

TRENİMİZ 16 GÜN İÇERİSİNDE AFGANİSTAN’A ULAŞACAK

 

Marmaray’ın da hizmete alınmasıyla Çin’den Londra’ya kesintisiz demiryolu ulaşımının sağlandığının altını çizen Bakan Karaismailoğlu, “İki trenimiz 46 vagondan oluşmakta ve yaklaşık 750 ton iyilik malzemesi taşımakta. 4 bin 168 kilometre yol kat ederek İran ve Türkmenistan üzerinden Afganistan’a ulaşacak. Tabi, Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun yapılması, Marmaray’ın hizmete alınması ile birlikte Çin’den Londra’ya yani Uzak Asya’dan Uzak Avrupa’ya trenlerimiz çalışmaya başlamıştı. Artık güney hat olarak tarif ettiğimiz İstanbul-Tahran-İslamabad trenlerimiz de artık çalışmaya başladı. Trenimiz bu koridoru kullanarak İran üzerinden Türkmenistan ve ardından Afganistan’a 16 gün içerinde ulaşacaktır. Bu iyilik trenleri her zaman devam edecektir. Bu organizasyonu, bu düşünceyi üreten, tasarlayan ve yardımda bulunan, emek veren tüm herkesten Allah razı olsun. İnşallah bunların devamı da gelecek” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı