Kanada Federal Muhafazakar Partisi, Başbakan Justin Trudeau'nun Liberallerine kıyasla son zamanlarda kazanımlar elde etti ve son anketler, Trudeau'nun parlamento çoğunluğunu güvence altına almak amacıyla erken seçim çağrısında bulunmasından iki haftadan kısa bir süre sonra gösteriyor.

Nanos Research tarafından CTV News ve The Globe and Mail için Cumartesi günü yayınlanan bir izleme anketine göre, Erin O'Toole liderliğindeki Muhafazakarlar, uygun seçmenlerin yüzde 33,3'ü tarafından tercih edildi.
Liberal Parti yüzde 30,8'lik bir desteğe sahipti, bu yalnızca anketin hata payı dahilinde, ancak yine de son günlerde Liberallerden istikrarlı bir ayrılık gösteriyor.

Nanos Research'ün kurucusu ve baş veri bilimcisi Nik Nanos, CTV News'e verdiği demeçte, "Bu haftanın başlarında berabere olan şey, Muhafazakarlar şimdi üstünlük kazanıyor gibi görünüyor ve şu anda Liberaller üzerinde kesinlikle olumsuz bir baskı var." Cumartesi. .

15 Ağustos'ta Trudeau, analistlerin zayıf ve bölünmüş bir siyasi muhalefet olarak nitelendirdiği şey karşısında Avam Kamarası'nda yeni bir çoğunluk elde etme umuduyla planlanandan iki yıl önce erken bir seçimi tetikledi.

Trudeau, başkent Ottawa'da gazetecilere verdiği demeçte, "Kanadalılar 20 Eylül'de sandık başına gidecek.
Ancak bu haftaki kampanyaya, hükümetin savunmasız Afganları güvende tutmak için yeterli çabayı göstermediğini söyleyen gözlemcilerden yaygın eleştiriler alan Kanada tahliye operasyonlarının sona ermesi de dahil olmak üzere Afganistan'dan gelen iç karartıcı haberler hakim oldu.

Trudeau, COVID-19 pandemisine verdiği yanıt konusunda da tepkiyle karşı karşıya kaldı.

(Çeviri Haber-Dış Basın)