Düzinelerce Yemenli aktivist, siyasetçi ve gazeteci, İran destekli Husileri kaçırılan Yemenli model Entesar Al-Hammadi ve meslektaşlarını serbest bırakmaya zorlamak için çevrimiçi bir dilekçe imzaladı.
Houthilerin modeli bekaret testine tabi tuttuklarına dair haberler karşısında dehşete düşmüş olan dilekçede, militanlara modelden özür dilemeleri ve onu serbest bırakmaları çağrısında bulunuldu.
Dilekçede, "Entesar Al-Hammadi ve meslektaşlarının derhal serbest bırakılması ve (bu) keyfi gözaltı için Entesar Al-Hammadi ve meslektaşları için bir özür dilenilmesi çağrısında bulunuyoruz." ifadesi yer aldı.
Uluslararası Af Örgütü Cuma günü Yaptığı açıklamada, Houthileri modeli bekaret testine tabi bırakma planlarını durdurmaya ve serbest bırakmaya çağırarak, milisleri muhalif isimleri, gazetecileri ve diğer sanatçı ve aktrisleri keyfi olarak gözaltına almakla da suçladı.

20 Şubat'ta Sanaa caddesinde Houthiler tarafından kaçırılan model, isyancıların davanın medyada yer almasını yasaklaması ve avukatının uluslararası haber kuruluşlarıyla konuşmasını yasaklaması nedeniyle hücre hapsine alındı.
Milletvekili Ahmed Seif Hashed, grubu Yemen'in Twitter'da sahip olduğu "en kötü" yöneticiler olarak nitelendirdi.