Kyodo ajansının haberine göre, resmi kurumlarda bilgisayarların kontrolünden sorumlu olan Fujitsu'nun geliştirdiği bilgi paylaşım sistemine yetkisiz erişim tespit edildi.

İzinsiz girişin ardından hükümet yetkilileri ve dahili ve harici taraflar da dahil olmak üzere 76.000 e-posta adresinde veri ihlalleri tespit edildi.

Yetkisiz erişime sahip üç kuruluş, iç sistemlerinin normal şekilde çalışmaya devam ettiğini duyurdu.

Kabine Genel Sekreteri Kato Katsunobu, siber saldırılara karşı her türlü önlemin alınması gerektiğini belirterek, "Tokyo Olimpiyatları sırasında altyapıya bazı saldırılar bekleniyor" dedi. Dedim.
Öte yandan Fujitsu, kurumsal müşterilerinin verilerinin dahili ve harici taraflar arasında bilgi paylaşmak için kullanılan sisteme yetkisiz erişim nedeniyle tehlikeye girdiğini kabul etti.

Kamu yayıncısı NHK'ya göre Fujitsu, sistemden etkilenen kuruluşlarla işbirliği içinde saldırıları araştırmak için yazılım hizmetini askıya aldı.

Hükümetin Ulusal Olaylara Hazırlık ve Siber Güvenlik Stratejileri Merkezi (NISC), söz konusu bilgisayarların ürün adlarının ve denetim programlarının dış taraflara sızdırıldığını duyurdu.