Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, iktidardaki Liberal Demokrat Parti liderlik yarışına katılmayacağını açıkladı. Görevde kalmasından sadece bir yıl sonra yerini alması için zemin hazırladı.

Suga, Tokyo'da gazetecilere verdiği demeçte, "Yarışta koşmak ve koronavirüs önlemleriyle başa çıkmak çok büyük miktarda enerji gerektirirdi" dedi.
Eski Başbakan Shinzo Abe'nin geçen Eylül ayında sağlık sorunları nedeniyle istifa etmesinin ardından görevi devralan 72 yaşındaki Suga, ülke bu yıl yapılacak genel seçimler öncesinde en kötü COVID-19 enfeksiyonu dalgasıyla mücadele ederken destek puanlarının yüzde 30'un altına düştüğünü gördü. 

LDP'nin genel sekreteri Toshihiro Nikai, Suga'nın ayrılışı haberinden sonra gazetecilere verdiği demeçte, "Bugün [parti] Başkanı Suga, yürütme toplantısında, çabalarını anti-koronavirüs önlemlerine odaklamak istediğini ve liderlik seçimlerinde yarışmayacağını söyledi." rapor edildi.

"Açıkçası şaşırdım. Gerçekten üzücü. Elinden gelenin en iyisini yaptı ama dikkatlice düşündükten sonra bu kararı verdi” dedi.

Şok duyurusu, Suga'nın hükümetinin pandemiye müdahaleyi ele alış biçimine göre tüm zamanların en düşük onay puanlarıyla geliyor.

(Çeviri Haber-Dış Basın)