İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, Twitter hesabından akşam saatlerinde yaptığı paylaşımda, " Bilim-Teknik Kurulu tarafından belirlenen ihtiyati tedbirlere uygun olarak 28 Haziran'dan itibaren beyaz (düşük riskli) kategorili bölgelerde açık havada maske takma zorunluluğunu aşıyoruz." paylaşımında bulundu.

İtalya'da bir süredir tartışılan açık alanda maske takma zorunluluğu, son dönemde iktidar ortağı olan bazı siyasi partiler tarafından tepki gösteriliyordu.

Sağlık Bakanı Speranza, ülkede salgında günlük vaka sayısının 1000'in altına, günlük ölüm sayısının ise 50'nin altına düştüğü İtalya'da Bilim-Teknik Kurulu'nun talimatıyla açık havada maske gerekliliği değerlendirildi.
Kovid-19 salgınının Batılı ülkeler arasında ilk ve en ağır şekilde etkilendiği ülke olan İtalya'da, yaz aylarında vaka sayısının azalması ve maske kullanımının artmasıyla birlikte geçen yıl açık havada maske kullanma zorunluluğu kaldırıldı. Günlük vakaların artmasıyla birlikte açık alanda maske takmak sonbaharda tekrar zorunlu hale getirildi.