Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından sosyal medya Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul Boğazı Keçilik Koyu mevkisinde makine arızası yaşayan AHMET TELLİ isimli tankerin yanında olan KURTARMA-10 Römorkörümüzün yanı sıra KURTARMA-7 Römorkörümüz, KEGM-5 botumuz ve Kılavuz Kaptanımız tankere yönlendirildi. İstanbul Boğazı gemi trafiği askıya alındı."

Semra Polat, Kanal İstanbul'un hayata geçirilmesinin elzem olduğuna ilişkin kaleme aldığı köşe yazısında, "Süveyş Kanalı'ndaki gemi krizi ve Kanal İstanbul'un gerekliliği" başlıklı köşe yazısında, "İstanbul Boğazı'nın en dar kısmı 700 metre genişliğinde. Süveyş Kanalı'nı baz aldığımızda, İstanbul Boğazı'nda iki geminin çaprazlama durması halinde boğaz tıkanacak ve hiçbir gemi bu güzergahı kullanamayacak. Kanal İstanbul hayata geçirildiğinde daha geniş bir alan tahsis edilerek bu riskte ortadan kaldırılabilir." diyerek uyarmıştı.

Sadece gemilerin sıkışması ihtimali üzerinde durmuyorum; küresel çapta bir kaostan bahsediyorum; İstanbul Boğazı'nda provokatif ya da korsan bir şekilde gemiler konuşlanarak hiçbir geminin geçmesine izin vermeyebilir diyorum."

Sivil Düşünce Haber Portalı