Filistin'de Kudüs'ün fethini gerçekleştiren Müslüman Kürt fatihi Selahaddini Eyyubi'nin doktoru Şeyh Jarrah, Hicri takvime göre 598, Miladi takvime göre ise 1202'de vefat etmiştir. Mezarı, adını alan Şeyh Jarrah mahallesi'nde yer almaktadır. Kaynaklara görei Hüsameddin el-Jarrahi kudüs'te yaşamış ve orada vefat ederek defnedilmiştir. 

13. Yüzyılda yaşamış olan Şeyh Jarrah, Müslüman bir Kürt emiridir. Selahaddini Eyyubi'nin savaşçıları arasında olup aynı zamanda doktorudur. Vefat ettiğinde Nablus yoluna defnedilmiştir. Daha sonra kabri üzerine zaviye insa edilmiş, 1895 yılında ise zaviyenin üzerine adını alan Şeyh Jarrah Camii inşa edilmiştir.

Şeyh Jarrah mahallesinde yoğun oalrak Kürtler ikamet etmektedir. 1948 yılından sonra israil'in Yahudi işgalcileri mahalleye hukuksuz ve zorla yerleştirerek mahalle halkının evlerini ve toprakalını gasp etmiştir.

İsrail, Şeyh Jarrah'ta mülksüzleştime politikalarını bugün de devam ettirmekte ve mahallede ikamet eden Müslüman Kürtleri zorla dışarı atmaktadır.

Son olarak görüntüleri sosyal medyada gündem olan Mona el-Kürdi ile kardeşi Muhammed el-Kürdi, Yahudi işgalciler tarafından evleri zaptedilmiş ve İsrail askerleri tarafından zorla Şeyh Jarrah mahallesinden dışarı atılmıştı. İlgili haberimizi okulak için tıklayınız.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı