İsrail güçleri Cuma günü işgal altındaki Batı Şeria'da yasadışı bir karakola karşı yürüyen yüzlerce Filistinli göstericiye ateş açarak 31'i gerçek mühimmat isabetleri de dahil olmak üzere 370'den fazla kişiyi yaraladı.

Batı Şeria'nın Nablus yakınlarındaki Beita kasabasında Filistinlilerin yasadışı arazi müsaderesini protesto ettiği protesto sahnesinde göz yaşartıcı bombalar atıldı ve hava dumanla doldu.
Yerel basında çıkan haberlere göre, göstericiler lastik yaktı ve İsrail güçlerine taş attı. Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin Beita'da Cuma namazından sonra göstericilere gerçek mühimmat ve kauçuk kaplı çelik mermiler ateşlediğini söyledi.

Filistin Kızılayı, 31'i canlı kurşunla olmak üzere 379 protestocunun yaralandığını bildirdi. İsrail ordusundan henüz bir açıklama yapılmadı.

Benzer çatışmalar Kafr Kaddum kasabasında ve onlarca Filistinlinin göz yaşartıcı gazın etkilerinden dolayı tedavi edildiği Beit Dajan'da da yaşandı.

İsrail ordusu ayrıca Hebron'daki Masafer Yatta bölgesindeki yerleşim yerlerine yönelik bir protestoyu da bastırdı.


İsrail ve Filistin tahminlerine göre, Doğu Kudüs dahil işgal altındaki Batı Şeria'daki 164 yerleşim yerinde ve 116 polis karakolunda yaklaşık 650.000 yerleşimci yaşıyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklardaki tüm İsrail yerleşimleri yasadışıdır.

(Dış Basın)