Yeni düzenleme 3 Mayıs'ta yürürlüğe girecek ve 16 Mayıs'a kadar yürürlükte kalacaktır.
İsrail hükümeti, koronavirüs enfeksiyon oranlarının yüksek olduğu yedi 'kırmızı' listede yer alan ülkelere vatandaşlarının seyahat etmelerini yasakladı.

İsrail vatandaşlarının Ukrayna, Etiyopya, Güney Afrika, Hindistan, Meksika ve Türkiye'ye seyahat etmesine izin verilmeyecek. İsrail Bakanlığının bu yönetmeliği 3 Mayıs'ta yürürlüğe girecek ve 16 Mayıs'a kadar yürürlükte kalacak.

İsrail vatandaşı olmayanlar bu ülkelere yalnızca kalıcı ikamet için seyahat edebilecekler. Sözlü yazarlar için bu ülkelerden havalimanlarına bağlantı uçuşlarını beklerken düzenleme 12 saate kadar tekil olmayacak.

Buna ek olarak, hükümet sağlık ve içişleri bakanlarına, özel vakaları incelenen komitenin ve temyiz komitesinin başkanlığı için bakanlıklarından temsilciler atama yetkisi verdi.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı, geri dönenlerin koronavirüsü aşmaları veya atlatmaları halinde iki hafta karantinaya alınmalarını tavsiye ediyor.
İki negatif COVID-19 testi olanlar 10 günlük karantinada kalacaktı. Bu tamponların 3 Mayıs'ta girmesi bekleniyor, ancak seçim hükümleriyle ilgilenen Knesset Organizasyon Komitesi'nin onayına tabi.