Haberde, rejim güçleri ve Hizbullah'a bağlı ajanların bulunduğu da eklendi.

Saldırıda üç askerin yaralandığı ancak raporda rejimle mi yoksa Hizbullah'la mı aynı hizada oldukları belirtilmedi.

Suriye devlet medyasında yer çıkan haberlerde, İsrail'in Çarşamba günü erken saatlerde Suriye'nin kuzeybatısına doğru füze atarak bir kişiyi öldürdüğü ve altı kişiyi yaraladığını bildirdi.

Şam tarafından ateşlenen bir füzenin iki hafta önce İsrail'in derinliklerini vurmasından bu yana Suriye'ye düzenlenen ilk İsrail saldırısı oldu.

Devlet televizyonundan yapılan açıklamada ise füzelerin kuzeybatıdaki Haffeh ve Masyaf kasabalarını hedef atıp diğer yerlerin yanı sıra sivil bir plastik depoyu vurduğu belirtildi. Haberde, Suriye hava savunma birliklerinin füze saldırılarına daha fazla ayrıntı vermeden karşılık verdiği belirtildi.

İsrail yıllar içinde Suriye'deki İran bağlantılı askeri hedeflere yüzlerce saldırı düzenledi, ancak bu tür operasyonları nadiren kabul ediyor veya tartışıyor.

İsrail, İran'ın kuzey sınırına yerleşmiş olmasını kırmızı çizgi olarak görüyor ve Lübnan'ın militan Hizbullah grubuna yönelik İran bağlantılı tesisleri ve silah konvoylarını defalarca vurdu.

Düzenlenen füze saldırısı, İsrail ordusunun İsrail topraklarının derinliklerine ulaşan ve ülkenin çok gizli nükleer reaktörü yakınlarında hava saldırısı sirenleri açan bir Suriye füzesinin kasıtlı bir saldırı değil, yanlış ateş sonucu olduğunu söylemesinden yaklaşık iki hafta sonra gerçekleşti.

Füzenin 22 Nisan'da İsrail'in güneyine inmesi, İsrail'in füze rampasına ve Suriye'deki diğer hedeflere hava saldırılarıyla karşılık vermesine neden oldu.