Hindistan'dan Harnaaz Sandhu, siyaset ve pandemiden etkilenen bir yarışmada 80 yarışmacıdan oluşan bir alanı geçerek 70 Kainat Güzeli oldu.

Eskiden Meksika'dan Kainat Güzeli olan Andrea Meza, Pazartesi günü erken saatlerde İsrail Kızıldeniz tatil beldesi Eilat'ta 21 yaşındaki bir model olan halefi olarak taç giydi.
Gece yarısı düzenlenen yarışma, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki primetime programına uymak için Pazartesi günü 05:00'te (0300 GMT) sona erdi.

Yarışmada geleneksel ulusal kostümler, mayolar ve yarışmacıların topluluk önünde konuşma becerilerini test etmek için bir dizi mülakat sorusu yer aldı. İlk 10'da altın, gümüş veya bronzdan yapılmış karmaşık göz kamaştırıcı tam boy önlükler yer aldı.
Filipinler'den Beatrice Luigi Gomez, tek kollu asimetrik kesim bir elbise giydi ve "kadınlığını kutladığını" söylediği yeni bir dövmenin altını çizdi.

Sandhu'dan önce iki Hint Kainat Güzeli unvanı kazandı: 1994'te Bollywood aktrisleri Sushmita Sen ve 2000'de Lara Dutta.

Boykot Çağrıları
Yarışma, son haftalarda başka nedenlerle dikkat çekti ve birkaç yarışmacı Filistinlileri desteklemek için yapılan boykot baskısına karşı çıktı.

Filistin liderliğindeki tabandan bir boykot hareketi, yarışmacıları İsrail'in Filistinlilere yönelik muamelesini protesto etmek için etkinliği atlamaya çağırdı.


Filistin'in İsrail'e Akademik ve Kültürel Boykot Kampanyası şunları yazdı: "Tüm katılımcıları, İsrail'in apartheid rejiminde suç ortaklığından ve Filistinlilerin insan haklarını ihlal etmekten kaçınmaları için geri çekilmeye çağırıyoruz."

80 yarışmacı arasında, Müslüman çoğunlukta olan ülkeleri geçen yıl İsrail ile ilişkileri normalleştiren Bayan Fas Kawtar Benhalima ve Bayan Bahreyn Manar Nadeem Deyani de vardı.

Dış Basın