Times of Israel'e konuşan İsrail Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü ve koronavirüsle mücadele ekibinin başkanı Prof. Salman Zarka, destekleyici aşıların yapılması gerektiğini vurguladı.

Zarka, 'İsrailli yetkililerin de sorumluluğu bulunduğunu' söyleyerek “2 ay önce virüse karşı zafer kutlaması yapıp gündelik hayatımıza geri döndükten sonra bazı tıbbi tesisleri kapattık ve savaşı kazandığımıza inandık. Aşı olmamışlara izahat yapmayı ve aşılanmaya yönlendirmeyi durdurduk" dedi.

Prof. Salman Zarka, 'hükümetin pandemiyle mücadelede zafer ilanı gibi hatalar yaptığını, dolayısıyla Delta varyantına gafil avlandıklarını, daha uzun yıllar boyunca maske takmak ve destekleyici aşılar olmak gerekebileceğini' belirterek, "Bunu ve aşıların etkilerini kaybetmesi, antikorların azalmasını düşünürsek, birkaç ayda bir - yılda bir veya 5-6 ayda bir olabilir - bir doz aşı daha olmaya ihtiyacımız olacak gibi görünüyor" dedi.

Zarka, 'üçüncü dozu olanların hastalanma riskinin daha düşük olduğunu ve yeterince kişi destekleyici dozu olduktan sonra vaka sayısının düşmesini umduğunu' savundu.