Haravgi gazetesine göre İsrail Büyükelçisi Sammy Revel, iki komşu ülke arasında son yıllarda gelişen dinamik ilişkilerin gelişmeye devam edeceğini söyledi.
İsrail'de yeni hükümetin kurulmasına ilişkin KIPE'ye açıklama yapan Revel, hükümetin kurulmasının hemen ardından İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in KKTC Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile telefon görüşmesi yaptığını ve dün , yeni Dışişleri Bakanı Yair Lapid ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulides (telefon görüşmesinde). ) arasında. ) toplantının yapıldığını belirtti.
İki ülke arasındaki ilişkileri derinleştirmeyi taahhüt eden Revel, ülkeleri ve halkları yakınlaştırarak önemli sinerjiler yaratmaya devam edeceklerini de belirtti.
Revel yaptığı açıklamada, gelecekte karşılaşılacak zorluklar ışığında Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail arasındaki üçlü işbirliğinin geliştirilmeye devam edeceğini söyledi.

HRISTODULIDIS-LAPID TOPLANTISI
Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Rum Dışişleri Bakanı Nikos Christodoulidis'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya dayanarak, Christodoulides ile İsrail Dışişleri Bakanı Naftali Bennett arasındaki telefon görüşmesine yer verdi.
Habere göre Christodoulides, Lapid ile ilk kez kısa bir görüş alışverişinde bulunduklarını belirterek, iki ülkenin kararlılığını dile getirdi.
Christodoulides, toplantıda zaten güçlü olan ikili gündemi ilerletmenin yollarını tartıştıklarını belirtti.
Gazete, her iki bakanın da bölgedeki işbirliğini güçlendirmeye yönelik ortak çabaları desteklemeyi kabul ettiğini yazdı.
İsrail'de hükümet değişikliğine değinen gazete, insan değişikliğinin İsrail ile Güney Kıbrıs arasındaki ilişkileri ve işbirliğini etkilemediğine de dikkat çekti.