El Cezire'nin haberine göre İsrail güçleri, bu ayın başlarında utanç verici bir maksimum güvenlikli hapishane kaçışına yanıt olarak son günlerde toplu tutuklama kampanyasında düzinelerce Filistinliyi gözaltına aldı.

FKÖ'nün Müzakere İşleri Departmanından ve bir Filistinli mahkum örgütü olan Addameer'den alınan rakamlara göre, 6 Eylül'de kuzey İsrail'deki Gilboa hapishanesinden altı yüksek profilli Filistinli mahkumun kaçmasından bu yana 100'den fazla Filistinli tutuklandı.
Addameer'den Milena Ansari Al Jazeera'ya verdiği demeçte, "Erkekler kaçtığından beri işgal altındaki Batı Şeria'da günde ortalama 14 tutuklama belgeledik." Buna İsrail'de tutuklanan Filistinliler dahil değil" dedi.

Tünelden hapishaneden çıkan altı Filistinlinin tamamı, son iki Filistinlinin Pazar günü erken saatlerde Cenin kentinde askerlere teslim olmasının ardından İsrail tarafından gözaltına alındı.

Kayıp adamlar için yapılan insan avının ortasında, İsrail güçleri şu anda yerleşim olmayan Cenin bölgesinde kaçakların aile üyelerine misilleme baskınları başlattı, bazılarını serbest bırakmadan önce tutukladı ve sorguladı.

Tutuklamalar ve baskınlar Ramallah, Hebron, Nablus ve çevre köylere de odaklandı.

Çok sayıda Filistinli çocuk da son tutuklama dalgasında süpürüldü. Ramallah yakınlarındaki Nilin kasabasında yaşayan 13 yaşındaki Mustafa Amira, geçen hafta bölgeyi yerleşim yerlerinden ayırmak için inşa ettiği ayırma duvarının yakınında bir köy arsasındayken İsrail askerleri tarafından tutuklandı.

(Çeviri Haber)