Filistinli siyasi ve sivil toplum lideri 58 yaşındaki Khalida Jarrar, İsrail hapishanelerinde yaklaşık iki yıl kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

İsrail makamları, Jenin şehrinin batısındaki Salem kontrol noktasında, sol görüşlü bir figür ve şu anda dağılmış olan Filistin Yasama Konseyi'nin (PLC) üyesi Jarrar'ı serbest bıraktı.
İsrail ordusu, eski FHKC lideri Jarrar'ı yargılanmadan veya değişiklik yapılmadan 20 ay idari gözaltında geçirdikten sekiz ay sonra 31 Ekim 2019'da Ramallah'taki evinden tutukladı.

Temmuz ayında, Jarrar'ın iki kızından biri olan 31 yaşındaki Suha, sağlık sorunları nedeniyle Ramallah'ta öldü ve İsrail'in kızının cenazesine katılması için politikacıyı erken serbest bırakması için toplu çağrılara yol açtı, ancak İsrail reddetti.


Jarrar, serbest bırakıldıktan sonra Pazar günü daha sonra Suha'nın gömülü olduğu Ramallah Mezarlığı'na gitti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) siyasi partisinin düzinelerce önde gelen üyesi, destekçisi ve lideri, Filistin Mahkumlar Kulübü başkanı, Ramallah ve Al Bireh şehirlerinin valisi, Qadura Faris, Leila Ghannam ve onlarca Jarrarlar geldiklerinde mezarlıktaydılar.
Cerrar mezarlıkta, "Sevgili kızımın cenazesine katılmamı ve kızımın alnını öpmemi yasakladılar" dedi ve ekledi: "Bana veda etmeyi reddettiler," diye ekledi gözyaşlarına boğulmadan önce. "Suha'ya en son 2019'da tutuklandığım gece sarıldım."

El Cezire

(Çeviri Haber)