Al Arabiya'nın haberine göre, Batı Şeria'daki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin birçok kent ve köyde patlak veren şiddetli çatışmalar sırasında 11 Filistinliyi öldürdüğünü, bazıları ağır olmak üzere yaklaşık 600 kişiyi yaraladığını açıkladı.
İsrail ordusu gaz bombası ve plastik mermiye ek olarak gerçek mermi kullandı.

Filistin devlet başkanlığı, İsrail'in bu tırmanışını ve barışçıl halk gösterilerini bastırmada aşırı güç kullanılmasını kınadı.

Filistin devlet başkanlığı, İsrail'i saldırıların tırmanmasından sorumlu tuttu ve Amerikan yönetimini saldırılarını durdurması için İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, nablus kentinde hastane ve sağlık merkezlerinde olağanüstü hal ilan etmiş ve kan bağışı çağrısında bulunmuştu.

İsrail'in Filistinlileri Şeyh Jarrah mahallesindeki evlerinden çıkarma girişimlerinin ardından Kudüs'teki El Aksa camisinde ibadet edenlere saldırmasının ardından Pazartesi gününden bu yana Batı Şeria'da her gün çatışmalar yaşanıyor.

Filistin Kızılayı, Cuma günü 100'den fazla yeri etkileyen Batı Şeria'daki çatışmalarda göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi de dahil olmak üzere 600'den fazla kişinin yaralandığını açıkladı.

Al Arabiya muhabiri, İsrail ordusunun protestoculara göz yaşartıcı gaz atmak için insansız hava araçları kullandığını söyledi.

Batı Şeria'daki şiddet olaylarının artması üzerine Gazze ihtilafı Cuma günü şiddetlenirken, İsrail güçleri Filistin'in roket atışlarına tepki olarak bombardıman harekatına devam etti.

Günün erken saatlerinde İsrail ordusu, 40 dakikalık bir süre içinde Gazze'ye 450 füze attığını söyledi.