ICRC genel müdürü Robert Mardini, "Gazze'deki insanlar için, sürekli hava saldırıları ve yollara ve binalara verilen büyük hasar nedeniyle hastanelere ve diğer hayati altyapıya erişim çok karmaşık hale geldi." dedi.
Pazar günü erken saatlerde bölge sakinleri ve gazeteciler, Gazze'nin en büyük hastanelerinden birine giden çok sayıda bina ve ana yolun yıkıldığını bildirdiler.

Shifa hastanesi, İsrail'in abluka altındaki kente düzenlediği baskınlarda yaralanan onlarca sivilin tedavisinde etkili oldu.
"Sahadaki aktörler bu şiddet döngüsüne son vermeli. Kurallar çok açık: Siviller her zaman korunmalı. Ne yazık ki, bugün durum böyle değil." dedi.

Bildiride, "Sürekli bombardıman akışı, ICRC ve diğer insani yardım kuruluşlarının Gazze'de etkilenen ve ihtiyaç duyanlara yardım edebilmesini de engelliyor." ifadesi de yer aldı.

Filistin sağlık bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in bir gecede düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu en az 23 kişi hayatını kaybetti.
Gazze'de Pazartesi günü şiddet olaylarının artmasından bu yana ölenlerin toplam sayısı 181'e yükselirken,kurtarma ekiplerinin yıkılan binaların molozlarını kazmaya devam etmesiyle bu sayının artması bekleniyor.

ICRC, çatışmaların insani etkilerini yakından izlediğini ve uluslararası insani hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine bağlı kalma gereği konusunda her iki tarafla da iletişim kurduğunu belirtti.

Açıklamaya göre, ICRC Gazze'de ağır yaralanan 150 hastayı tedavi etmek için sedye, hastane yatağı ve tıbbi ekipman bağışladı