İsrail, Filistin Yönetimi, insan hakları örgütleri ve Birleşmiş Milletler (BM)  tarafından kınanan askeri bir kararla altı büyük Filistinli insan hakları grubunu "terör örgütü" olarak kınadı.

İsrail Savunma Bakanlığı Cuma günü, grubun bir sol hareket ve bir siyasi parti ile İsraillilere ölümcül saldırılar düzenleyen silahlı kanat olan Filistin'i Kurtuluş için Halk Cephesi (FHKC) ile bağlantılı olduğunu iddia etti. 
Bakanlık, insani yardım gruplarının "Halk Cephesi adına uluslararası cephede aktif olan gizli örgütlerden oluşan bir ağ kurduklarını" söyledi. FHKC'nin "üst düzey liderleri" tarafından kontrol ediliyorlar ve "terörist faaliyetlere katılanlar" da dahil olmak üzere üyelerini istihdam ediyorlar.

Ayrıca, grubu FHKC için "birincil finansman kaynağı" olarak hizmet etmekle ve ayrıntılara girmeden "Avrupa devletlerinden ve uluslararası kuruluşlardan büyük miktarda para almakla" suçladı.

Belirlenen gruplar arasında 1979'da kurulmuş bir insan hakları grubu olan Al-Haq, Addameer hakları grubu, Filistin Uluslararası Çocuk Koruma, Bisan Araştırma ve Geliştirme Merkezi, Filistin Kadın Komiteleri ve Tarım İşçileri Komiteleri Birliği yer alıyor.

Filistin Yönetimi, Filistin sivil toplumuna yönelik "tehlikeli saldırıyı" kınayarak, "Bu iftira ve mesnetsiz iftira, Filistin sivil toplumuna yönelik stratejik bir saldırıdır ve Filistin halkının İsrail'in yasadışı işgaline karşı durma ve devam eden suçlarını ifşa etme temel hakkıdır." dedi.