Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in 14 Mayıs itibarıyla Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 31'i çocuk, 19'ı kadın olmak üzere en az 119 Filistinli hayatını kaybetti, 830 kişi
yaralandı.
Arap basınında yer alan haberde, Adraee, "Bu baskınlar, Gazze kenti civarındaki kuzey ve doğu mahallelerinin altında yer alan Hamas metrosu olan yeraltı çıkarlarına ağır bir darbe indirecekti."
dedi. "Sürecin beşinci gününe giriyoruz ve agresif bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz."

Bakan ayrıca, bir gecede yapılan baskında 160 uçak ve altı hava üssünün kullandığını da belirtti.

Hamas tarafından Gazze'den İsrail'e doğru füzeler atıldı ancak füzelerin çoğu İsrail'in Demir Kubbe sistemi kullanılarak imha edildi.

Son günlerde, İsrail'in ebedi başkentinin bir parçası olarak gördüğü ancak Birleşmiş Milletler tarafından işgal edildiği kabul edilen Doğu Kudüs'teki Şeyh Jarrah bölgesinden Filistinlileri tahliye etmeyi planladığı konusunda gerginlik tırmanıyor.


İsrail'in Gazze sınırı boyunca muharip birlikler hazırladığını ve "kara operasyonları hazırlamanın çeşitli aşamalarında" olduğunu belirten bir askeri sözcü, bunun 2014 ve 2008-2009'daki İsrail-Gazze savaşları sırasındaki benzer saldırıları hatırlatacak bir hareket olduğunu söyledi.

Gazze'deki sağlık yetkilileri zehirli gaz solumuş olabileceklerini söyledikleriçok sayıda kişinin ölümünü araştırdığımı söylediler. Yetkililer, örneklerin incelendiğini ve henüz kesin bir sonuç çıkarmadıklarını söylediler.