Sivil Düşünce - Özel Haber

İsrail, Filistin topraklarını insanlık dışı uygulamalarla işgal ederken çocuk ve sivillere yönelik katliamları da bitmek bilmiyor.

Son 20 yılda İsrail’in Filistin’e yönelik Gazze Şeridi’ndeki 7 saldırısında çok sayıda aileyi evlerinden zorla çıkararak sınır dışı etti.

İsrail, tüm dünyanın gözleri önünde insanlık dışı uygulama ve saldırılarına ABD ve Fransa gibi ülkelerin de desteğini alarak daha da şiddetlendirdi. Masum sivilleri ve çocukları katlederek suç işleyen İsrail hiçbir yaptırıma maruz kalmadı ve uluslararası hukuk nezdinde dava da açılmadı.

İsrail’in katlettiği çocukların bir kısmının isim listesi şöyle:

Raşid Abu Arreh, 16 yaşında.
Tarih: 12 Mayıs 2021
Katledilişi: İsrail’in düzenlediği baskını protesto etmek amacıyla Tubas’taki bir baskında göğsünden ve elinden aldığı mermilerle vurularak öldürüldü.

Said Odeh, 16 yaşında
Tarih: 6 Mayıs 2021
Katledilişi: İsrail baskını sırasında Nablus’ta köyünün girişindeki zeytinlikteki İsrail güçleri tarafından sırtından defalarca kurşunlanarak öldürüldü.

Atallah Rayyan, 17 yaşında
Tarih: 29 Ocak 2021
Hares yerleşim kavşağında İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldü. Okuldaki sınavlarını tamamladıktan sonra çalıştığı atölyenin bulunduğu Nablus’a doğru giderken öldürüldü.

 

2020'de İsrail güçlerinin saldırısı sonucu ölen çocuklar, yer yokluğundan buzlukların içine konulmuşlardı.

Mahmud Ömer, 17 yaşında
İsrail askerleri tarafından işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Eski Şehir’de kurşunlanarak öldürüldü.

Muhammed Abebrahim Hamayel, 15 yaşında
11 Mart 2020’de Nablus’taki köyüne baskın düzenleyen İsrail askerlerini protesto ederken başından vurularak öldürüldü.

Ali Ayman Saleh:, 15 yaşında
4 Ekim 2020’de doğum gününde, İsrail askerlerinin köyüne düzenlediği baskını gözlemlediği sırada karnından vurularak öldürüldü.

Muhammed Süleyman el-Haddad, 16
5 Şubat 2020’de işgal altındaki Batı Şeria’nın Bab el-Zawya bçlgesine bağlı Hebron kendinde düzenlenen peotestolarda İsrail askerleri tarafından defalarca kurşunlanarak öldürüldü.

Hasan Şalbi, 13 yaşında
8 Şubat 2019’da İsrail askerlerinin Gazze Şeridi yakınındaki Kuza’a’da düzenlenen “Büyük Dönüş Yürüyüşü” protestolarına katıldığı sırada göğsünden vurularak öldürüldü.

 

Hamza Nassar, 11 yaşında
12 Mayıs 2021’de Ramazan Bayramı’nın gelmesini sevinç ve mutlulukla beklediği sırada İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sonucu hayatını kaybetti. Hamza, Ramazan Bayramı’nda bayramlık yerine kefen giydi. Yüzündeki gülümseme dünya var oldukça mazlum çocukları katleden İsrail’i asla unutturmayacak.

Gülümsemek, İslam aleminin düşmanlarını kahreden ideolojik ayrıcalığıdır.