İsrail'in altıncı cumhurbaşkanının oğlu, eski İşçi Partisi lideri Herzog gelecek ay görev süresi sona eren Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'in yerini alacak
Isaac Herzog, ülkenin 120 milletvekili arasında yapılan gizli oylamada Miriam Peretz'e karşı Çarşamba günü yapılan seçimleri kazandıktan sonra İsrail'in 11. Cumhurbaşkanı seçildi.
İsrail Meclisi, görev süresi 9 Temmuz'da sona erecek olan Cumhurbaşkanı Reuevn Rivlin'in ardılını seçti.
İsrail Parlamentosu, Yahudi Ajansı başkanı ve eski İşçi Partisi lideri Isaac Herzog'u ülkenin yeni Cumhurbaşkanı olarak seçti. Meclis Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Genel Kurul'da gizli oyla yapılacağı belirtildi. Eski İşçi Partisi Genel Başkanı Isaac Herzog ile işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs arasındaki Yahudi yerleşim yeri Givat Ze'ev'de yaşayan Fas doğumlu Siyonist aktivist Miriam Peretz oylama için yarışıyor. Başkanın yetkileri mahkumları affetmek, büyükelçilerin itimatnamelerini kabul etmek ve hükümetleri kurmak için temsilciler atamakla sınırlıdır. İsrail Meclisi, doğrudan halk tarafından seçilen 120 milletvekilinden oluşuyor.