Bir haftada ürettiğiniz tüm çöpleri düşünmek için birkaç dakikanızı ayırın. Muhtemelen... Kabul etmek isteyeceğinden daha fazla. Tek kullanımlık eşyalar günlük yaşamda yaygındır, özellikle plastik her şey söz konusu olduğunda. (Size bakıyoruz, su şişeleri, mutfak eşyaları ve temizlik spreyleri.)

İyi haber mi? Ne kadar atık yarattığınızı azaltmanın birçok yolu vardır. Bu yüzden en sevdiğimiz ev eşyalarından bazılarını ve yeniden kullanılabilen, doldurulabilen ve kompostlanabilen olmazsa olmaz ürünleri topladık. Üçde daha yeşil oluyor... İki... Bir...

 

soda stream seltzer-making machine that can turn tap water to bubbly water
Bir SodaStream, böylece bir düğmeye basarak köpüklü suya sahip olabilirsiniz...
Her hafta şişe veya kutu satın almak yerine bir SodaStream'e yatırım yapın. Karbonasyon silindiri sayesinde normal suyu sadece birkaç saniye içinde kabarcıklı suya dönüştürebileceksiniz. Limon, karpuz veya kola gibi farklı tatlar bile ekleyebilirsiniz. Cüzdanınıza (ve geri dönüşüm kutusuna) bir mola verin.

Market gezileri için yeniden kullanılabilir çantalar (ve gerçekten başka her şey)...
%40 geri dönüştürülmüş naylondan yapılmış bu torbalar yırtılmıyor. Ve her biri 15 kiloya kadar dayanabilir. Kirlendikten sonra, onları hemen yıkamaya atabilirsin. Kolay bezelye. 


Malzemeler ve artıklar için silikon gıda saklama torbaları...
Artık folyo, plastik ambalaj veya plastik torba yok. Bu silikon torbalar mikrodalga fırına, bulaşık makinesine, buzdolabına ve dondurucuya gidebilir. Doğranmış sebzeleri, meyveleri veya tahılları saklamak için kullanın. Makyaj, kalem ve ataş gibi öğeler için bile kullanılabilirler. Torbalardan ikisi ayağa kalkıyor, böylece içlerinde et veya balık marine edebilirsiniz.


Tek kullanımlık olanları sonsuza dek değiştirmek için silikon pipetler...
Bunları sıcak veya soğuk içecekler için kullanabilirsiniz. Pakette 10 pipet, bir taşıma çantası ve bir temizleme fırçası bulunur. Ya da onları doğrudan bulaşık makinesine sokabilirsiniz, böylece gerçekten iyi bir durulama elde ederler. Seyahat kupanız için çok uzunlarsa, doğru uzunlukta bir makasla kesin.


Cilt ve saç ürünleri için bir araya gelen bireysel kaplar...
Seyahat için harikadırlar, ancak tek bir yerde tutmak istediğiniz günlük temel ihtiyaçlar için kullanılabilirler. Kümenizi özelleştirebilir ve kendi etiketlerinizi oluşturabilirsiniz. Konteynerler geniş bir açıklıkla tasarlanmıştır, böylece ürünü bir damla bile kaçırmadan çıkarabilirsiniz. Bunları günlük vitaminler ve ilaçlar için de kullanabilirsiniz. Her kap manyetiktir, bu yüzden onları bir bavula veya torbaya atarsanız bir arada kalırlar. 


Paket mutfak eşyalarına güvenmek zorunda kalmamanız için yeniden kullanılabilir bir mutfak gereçleri seti...
Bu sette iki kaşık, bir çatal, bıçak, bir çift çubuk, saman, saman temizleme fırçası ve taşıma çantası vardır. Bunları hareket halindeyken, pikniklerde veya bir ofiste çalışmaya geri döndüğünüzde kullanmanızı öneririz. Paslanmaz çelikten yapılmıştır, bu yüzden korozyona girmezler veya zarar görmezler.


Bambu ve pamuktan yapılan biyolojik olarak parçalanabilen pamuklu çubuklar...
Paket plastik ambalaj olmadan gelir, gerçek sürüntüler kompostlanabilir ve geri dönüştürülmüş kağıt tüp tutucu tükendiğinde (bir kez daha) geri dönüştürülebilir. Aka wayyy, satın almaya alışık olduğunuz pamuklu çubuklardan daha çevre dostudur. Takas zamanı.


Kompostlanabilir kahve fincanları, böylece kağıt bardakları kullanmayı bırakabilirsiniz...
Sette 10 bardak, kapak ve kollar bulunur. Standart tek kullanımlık bardaklar kadar güçlüdürler, ancak bunun yerine kompostlanabilir plastikle yapılırlar. Ve kol geri dönüştürülmüş kartondan yapılmış. Muchhh daha iyi.


Evin etrafında kullanmak için doldurulabilir çok yüzeyli temizleyici...
İlk pakette sprey şişesi ve temizlik paketi yer alacak. Tek yapman gereken su eklemek. Çözümden çıktıktan sonra, yeniden doldurma paketleri satın alabilirsiniz. Toksik olmayan sprey her odada kullanılabilir ve Green Seal Sertifikalı, zulüm içermeyen ve boyasızdır.

Ve çözünebilir tabletler aracılığıyla doldurulabilen bir el sabunu...
Tekrar tekrar yeni şişeler almak yerine, çöpe atılmak zorunda kalmayacak doldurulabilir bir şişeye geçin. Başlangıç seti bir şişe ve üç tablet ile birlikte gelir. Tablet suyla karıştırdığında, elinizde kullanmak için kir ve kirle mücadele formülüne sahip olacaksınız. Ayrıca paraben, amonyak, çamaşır suyu veya fosfat olmadan yapılır. Psst... Üç tableti de kullandığınızda, buradan daha fazla satın alın. ($16, Blueland )


Plastik ambalajlı gelmeyecek bulaşık makinesi tabletleri...
Ortalama bir ev bir yılda 300'den fazla bulaşık makinesi tableti geçebilir. Bu da demek oluyor ki geldikleri plastik küvetlerle de uğraşmak zorunda kalacaksın. Bu tabletler teneke ile kompostlanabilir kağıt torbalarda gelir. (Eğer yakalayamadıysanız tablet formunda gelen şeylere gerçekten dikkat ediyoruz.) Yani onları atlattıktan sonra, teneke sende kalsın, ama tablet almaya devam et.


Pamuk poşet üretiyor, böylece plastik olanları marketlerde kullanmak zorunda değilsiniz...
Hepimiz o çantaları biliyoruz. Meyve ve sebzeler için kullanıyorsun ama eve döndüğünde çöpe atıyorsun. Bu pamuklu torbalarla elma ve brokoli alırken gereksiz atıklar oluşturmanıza gerek kalmayacak. Bunları tahıllar, fındıklar ve ekmekler için de kullanabilirsiniz. 


Yiyecek artıklarınızı tutmak için bir tezgah kompost kutusu...
Kompostlama san geldiği kadar zor değildir. Ve çok büyük faydaları var. Çöp sahalarından, özellikle de orada bulunan gıda atıklarından çok fazla emisyon gelebilir. Metan atmosfere salınır, bu da zamanla atmosferik sıcaklıkların yükseltilmesine neden olabilir. Kompost yaptığınızda, bu yiyecek artıkları farklı şekilde atılır ve bunun yerine bitkilerin büyümesine yardımcı olmak için toprağa eklemek için besleyici organik malzeme haline gelebilir. Bu kompost kutusu, kokuları seyreltmek ve nem birikimini durdurmak için havalandırılmış bir tasarıma sahiptir. Herhangi bir kokuyla mücadele etmek için karbon filtreleri de kullanabilirsiniz. Ve eğer çöp kutusu astarlarıarıyorsanız, sizi de koruyoruz.


Gün boyu kullanmak için vakum yalıtımlı su şişesi...
Şişenin büyüklüğüne bağlı olarak, içecekleri 48 saate kadar soğuk veya 24 saate kadar sıcak tutabilir. Ama daha da önemlisi, en iyi hidrasyon istasyonunuz olacak, böylece bir paket plastik su şişesi satın almanıza gerek kalmayacak. Yoğuşma içermeyen bir dış cephesi ve buz küplerine uyacak geniş bir açıklığı var. Yudumla. 



Kek ve kekler için kullanılacak silikon pişirme kalıpları...
Hatta yumurta bardakları bile. Tat alma tomurcukların ne arzuluyorsa. Fırında yanmazlar ya da tavaya yapışmazlar. Ya da değerli unlu mamullerine. Esnek oldukları için, onları hemen soyabilirsiniz. Mikrodalga fırına, bulaşık makinesine veya dondurucuya yapıştırmak da güvenlidir. Ve onları ters çevirirlerse temizlenmesi kolay olur.