Orta Doğu merkezli Asharq Al-Awsat gazetesinin haberine göre koalisyon, sivilleri korumak için operasyonel tedbirlerin alındığını doğruladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Dr. Yousef Al-Othaimeen, Husi'nin Suudi Arabistan'ı hedef alma girişimlerini kınadı.

Devlet haber ajansı SPA'nın haberine göre, Bakan, ITI'nin güvenliğini ve istikrarını ve vatandaşların ve bölge sakinlerinin güvenliğini korumaya yönelik tüm önlemlerde Krallığa kaydolma desteğini doğruladı.

Al-Arabiya TV'nin bildirdiğine göre, koalisyon daha önce iki Husi patlayıcı IA'sının, Khamis Mushait'e ateşlenenler de dahil olmak üzere Krallığın güney bölgelerini hedef aldığını doğrulamıştı.

Arap Koalisyonu, "Husi milisleri uluslararası insani hukukun ciddi ihlalleridir" dedi. dedim. Suudi savunma bakanlığı da Cumartesi günü erken saatlerde Cidde'yi hedef alan belirsiz bir 'düşman hava hedefini' yakaladı. Yemen'deki İran destekli Husi milisleri, önemli petrol altyapısını ve sivil tesisleri hedef alarak Suudi Arabistan'a balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla daha fazla patlayıcı ateşledi.