İran Cumhurbaşkanı Hassan Ruhani, ABD Başkanı Joe Biden'ı nükleer anlaşmayı mümkün olan en kısa sürede uygulamaya koymaya çağırdı.
Ruhani, başkent Tahran'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından nükleer anlaşma ve ABD'nin tutumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Biden'ı nükleer anlaşmayı "hızlı" uygulamaya çağıran Ruhani, "Biden nükleer anlaşmanın uygulanması konusunda gevşek davranırsa, kendi halkının oylarına ihanet edecek. Çünkü ona göre oy kullandılar ve o da onu feshetmeye geldi." Yaptırımları ve yanlışları telafi etti. Daha sonra nükleer anlaşmayı kabul ettiğini defalarca vurguladı ve geri dönmek istediğini söyledi.
Ruhani, nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılması için hem ABD hem de İran tarafından gerekli adımların gecikmeden atılması gerektiğini söyledi.
Nükleer silahların ve kitle imha silahlarının peşinde olmadıklarını yineleyen Ruhani, bununla ilgili iddiaların asılsız olduğunu iddia etti.
İran karşıtı bazı televizyon kanallarının petrol üretimi ve dağıtımıyla ilgili yaptığı propagandanın doğru olmadığını belirten Ruhani, "Petrolün üretimi, dağıtımı ve ihracatında sorun yok ve olmayacak" dedi.