ABD BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, konuyla ilişkin açıklamasında, sızan ses kaydındaki konuşmaların iğrenç olduğunu, Kerry’nin neden dünyanın bir numaralı terör destekçisi olan İran’a ipucu verme gereği hissederken "en büyük ortağımız" diyerek nitelendirdiği İsrail’i sırtından vurduğunu, tüm bunlara yanıt veröesi gerektiğini belirtti.  

Konuyla ilgili bir açıklama da eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan geldi. Pompeo, “Yıllar önce söyledim. Zarif, eski Kerry’nin görevinden sonra da eski Dışişleri Bakanı Kerry ile politika konularına görüşmelerine devam ediyor ve Zarif’e göre Kerry İran’ı İsrail operasyonları konusunda bilgilendirmiş.” diyerek Kerry ile Zarif arasında geçen görüşmelerin detaylarının ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi ve Kerry hakkında soruşturma açılmasını ifade etti. 

Indiana Eyaleti Temsilcisi Cumhuriyetçi Jim Ranks da ABD basınına verdiğiğ demeçte, “Kerry derhal istifa etmelidir ve soruşturma başlatılmalıdır.” dedi.

Cumhuriyetçi Darrel Issa ise Kerry hakkında soruşturma açılması çağrısında bulundu. 

KERRY YALANLADI

Kerry sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Şunu ifade edebilirim, bu haber ve tüm bu iddialar kesin bir surette yanlıştır. Ne bakanken ne de o zamandan beri böyle bir şey olmadı.” diyerek hakkındaki iddiaları yalanladı.