Mohammad Javad Zarif'in ses kayıtlarında 2020'de güçlü bir İran saldırısı sonucu öldürülen General Kasım Süleymani ile ilgili samimi yorumlarına yer verildi. O zamanki saldırı, savaşın ABD ve İran'ı suçladığını belirtti. Süleymani'nin İran'daki cenaze töreni için milyonlarca insanı sokaklara dökülmüştü.

Zarif, kayıtlarda Süleymani'nin Rusya ve Iran Air ile diğer ilişkilerini Zarif'in itirazlarına rağmen Suriye operasyonlarını yurtdışına reddettiği için eleştiriyor. İran Air tarafından ABD yaptırımları uygulandı.

Zarif, bugün yaptığı Instagram paylaşımında, Süleymani'nin ailesinin affedeceğini umduğunu söyleyerek, "Umarım İran'ın büyük halkı ve General'in (Süleymani) tüm sevgilileri ve özellikle Büyük Süleymani ailesi beni affeder." dedi.

Zarif'in sızdırılan yorumları İran'da bunaltıcı bir siyasi ortamda son derece tartışmalıydı, buna en nihayetinde üst lider tarafından denetlenen güçlü Devrim Muhafızları da dahil.
Muhafızların en üst düzey komutanı Süleymani'ye yönelik eleştirilerin yanı sıra Zarif'in sızdırılan sözleri, teokrasideki gücünün sınırlarına atıfta bulunmaktan vazgeçmesini içeriyordu.

Zarif, paylaşımında, "Bunun bir cümlesinin kamuoyuna açıklanacağını bilseydim, bundan kesinlikle eskisi gibi
bahsetmezdim" dedi.