İran devlet televizyonunun haberine göre Rabii, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında ABD ile olası tutuklu değişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Rebii, Tahran'ın ABD'de veya herhangi bir ülkede tutuklu bulunan İranlı "siyasi tutuklular"ın iade edilmesi karşılığında İran'da tutuklu bulunan bazı ABD vatandaşlarını serbest bırakacağını belirtti. Masasına oturmayı reddeden ve İranlıları rehin almakta ısrar eden ABD yönetimiydi” dedi.
ABD Başkanı Joe Biden'in bu konuya yaklaşımının olumlu olduğuna işaret eden Rebii, "Bu konudaki görüşmeler devam ediyor. Müzakereler sonuca ulaşırsa İranlı tutsaklar serbest bırakılacak ve ülkemizin çıkarları sağlanırsa bilgilendirme yapılacaktır. Konu önümüzdeki günlerde konu ile ilgili karar verilecek." İfadelerini kullandı.
ABD'de bazı İran vatandaşları, yaptırımları ihlal ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. İki ülke arasında daha önce de tutuklu takası yapılmıştı. Son olarak Haziran 2020'de İran'da tutuklu eski bir ABD askeri ile ABD'de tutuklu İranlı bir bilim insanı aynı anda serbest bırakıldı.