Irak'ın başkenti Bağdat'a resmi bir ziyaret başlatan Filistin Dışişleri Bakanı Riad Al-Maliki, temasları kapsamında Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile bir araya geldi.
Yapılan resmi açıklamada, Irak'ın Filistin meselesinden ve sabit duruşundan asla taviz vermeyeceği vurgulanırken, Filistin halkının haklı davasının Irak halkının vicdanında olduğu veIrak'ın Filistinlilere destek vermeye devam edeceği belirtildi.

 İsrail saldırılarının ardından ilk yurt dışı ziyaretini Irak'ın başkenti Bağdat'a yapan Filistin Dışişleri Bakanı Riad Al-Maliki, Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile görüştü.
Irak Başbakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra yüzlerce Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan İsrail saldırısının ele alındığı belirtildi.

Irak’tan Filistin’e destek açıklaması Irak'ın Filistin meselesinden ve sabit duruşundan asla taviz vermeyeceği vurgulanırken, Filistin halkının haklı sebebinin Irak halkının vicdanında ve Irak'ın Filistin halkına bölgesel desteğinde olduğu her zaman olduğu gibi bölgesel ve ulusal alanlar devam edecek. Filistinliler arasındaki diyaloğu ve tüm tarafların ortak duruşunu desteklediği belirtilen açıklamada, Irak'ın da bu konuya destek vereceği belirtildi. İsrail saldırılarına karşı Irak halkının ve hükümetin Filistin halkına desteğini ve dayanışmasını takdir ettiğini ifade eden Filistin Dışişleri Bakanı El Maliki, Irak'ın bölgesel ve ulusal alanda güç kazanmasını Filistinliler için kazanılmış bir güç olarak gördüklerini ifade etti sebep olmak.