El Haşimi, İran destekli milislerden tehditler aldıktan sonra geçen Temmuz ayında Bağdat'ın Ziyouna semtindeki evinin yakınında motosiklet kullanan iki silahlı kişi tarafından öldürülmüştü.

DEAŞ ve diğer silahlı gruplar konusunda önde gelen bir uzmandı.

Al-Kadhimi, "Husham Alhashimi'nin katillerini yakalamaya söz verdik" dedi. "Bu sözümüzü yerine getirdik. Ahmed Abdulsamad gibi masum Iraklıların katili olan yüzlerce suçluyu tutukladık. Medyanın dönüşü umurumuzda değil: Adaletin peşinde, halkımızın hizmetindeyiz."


Irak devlet televizyonu, bir şüphelinin 36 yaşındaki polis teğmeni Ahmed Al-Kenani'nin itirafı olduğunu söylediği kısa klipleri yayınladı.

Kahverengi tulum giyen El Kanani, Haşimi'yi tabancayla öldürdüğünü itiraf etti.

Devlet televizyonuna yapılan saldırının güvenlik kamerası kayıtlarına göre, cinayeti iki motosiklete binen üç kişiyle Al-Kenani işledi.

Cuma günkü duyuru, aktivist ölümlerinin artmasıyla geçen yıl ülkeyi şok eden bir cinayette bildirilen ilk tutuklamaları işaret ediyor.

Bu ayın başlarında, vurulduğunda 47 yaşında olan Haşimi'yi anmak için Bağdat'ın merkezinde düzinelerce insan toplandı, araştırmacının resimlerini tutarak ve mum yaktı.

(Dış Basın)