TBMM Genel Kurulu, MHP’li Meclis Başkanvekili Celal Adan, şu açıklamalarda bulundu:

  • Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ay yıldızın ışığını yükseltenler, TBMM’nin de kurucu kadrosu olmuşlardır. Onların emsalsiz kahramanlıkları sayesinde bu Meclis, ‘Gazi’ unvanı ile şereflenmiştir.
  •  TBMM, devletin kurucusu, milletin koruyucusudur. TBMM, Türk askeri ile omuz omuza vermiş, Polatlı’ya kadar ilerleyen düşmana karşı gelmiştir. Sakarya’da destan yazan ruhun arkasında bu Meclis’in Mehmetçiğe verdiği teminat vardır.
  • Büyük Taarruz’un süvarileri dört nala hücuma kalkmışken, onların hızına hız katan güç, bu Meclis’in onlara duyduğu inançtır.
  • TBMM Genel Kurulunda Türk askerinin Irak ve Suriye’de görev süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin görüşüleceğini hatırlatan Adan, bugün de Türkiye Cumhuriyeti’nin müdafaa-i nefs için Suriye ve Irak’ta varlık göstermek zorunda olduğunu vurguladı.

Askerlerin sınırların ötesinde nöbet tuttuğuna vurgu yapan Adan, konuşmasına şöyle devam etti:

- Bu tezkere PKK’nın, PYD’nin, IŞİD’in ve hudutlarımızın ötesinde pusu kurup Türkiye’yi avlamaya çalışanların kabusudur. Türkiye’nin kendini koruma refleksi dünyanın en meşru hareketidir. Bu meşruiyetin TBMM tarafından tasdik edilmesi hayatidir.

  • Ümit ediyorum, 100 yıl önce Mehmetçiğin arkasında duran kurucu Meclisin ruhu bugün yine konuşacaktır. Bu tezkere yalnızca Suriye’de, Irak’ta değil, Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyen tüm güçlerin tam kalbinde hissedilecektir.

    Deva Partisi çekimser oy verirken, Zafer Partisi Tezkereye evet oyu kullandı. Mmleket Partisi'nin şrh düşerek evet verdiği oylamaya CHP ise hayır kullandı.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Selvi Hanım ve ben, askerliğini er olarak yapmış oğlumuzun gururlu anne ve babasıyız. Kendi çocuğuna bedelli askerlik yaptırıp, milletin evlatlarını ateşe atan şahsın hazırladığı gayriciddi tezkereler kabul edilemez. Tezkereye ‘Hayır!' diyeceğiz” şeklinde açıkmada bulunmuştu.