İngiltere, Rusya'ya karşı harekete geçti ve savaş gemilerini yola çıkardı. Karadeniz ve Akdeniz'e inen bir İngiliz gemisi İstanbul Boğazı'na yanaştı. Sabah saatlerinde İstanbul Boğazı'na giren HMS Defender isimli gemi havadan görüntülendi.

Sabah saatlerinde Marmara Denizi'nde Boğaz'a gelen İngiliz savaş gemisi "HMS Defender" Sarayburnu Limanı'na demir attı. Geminin bir süre burada kalacağı öğrenildi.

İngiliz Kraliyet Donanması'na ait D36 borda numaralı savaş gemisi HMS Defender, sabah saat 07:30 sıralarında Marmara Denizi'nden İstanbul Boğazı'na giriş yaptı.

Kız Kulesi'nde manevra yapan savaş gemisine Sahil Güvenlik Genel Müdürlüğü'ne ait 2 kurtarma botu, Mehmetçik römorkörleri ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına ait 2 bot eşlik etti.

Askerler limana yanaşan İngiliz savaş gemisinin güvertesinde yürürken turistler sahilden izledi.

Rusya'nın Karadeniz'deki saldırgan adımlarına İngiltere, ABD ve NATO tarafından aynı şekilde karşılık verildi. Bu hamle üzerine Putin'in emriyle Karadeniz'de tarihin en büyük savaş gemisi yığılması yapıldı. İki kutup arasındaki gerilim artmaya devam ediyor. Hazırlıklarını tamamlayan ülkelerin savaş gemilerini yeniden seferber ettiği belirtiliyor. Rusya'nın Karadeniz'de son çeyrek yüzyılın en büyük askeri yığınağına başladığı Nisan ayında savaş çanları çaldı, ancak iki ay sonra hem Karadeniz hem de Akdeniz bir ateş topu oldu.

Rus basını, savaş gemilerinin kısa süre içinde Boğaz'dan geçeceğini belirterek, Karadeniz'de dört gün süreyle kırmızı alarm verildiğini duyurdu. Söz konusu dönemde Rus ordusu adım adım NATO gemilerini takip edecek.

Rus medyası da uçak gemileri tarafından yönetilen bir NATO donanmasının Suriye'deki Tartus deniz üssüne doğru ilerlediğini bildiriyor. Doğu Akdeniz rotasında seyreden İngiliz uçak gemisi Queen Elizabeth'in yanında ABD savaş gemileri var.

Putin'in nükleer füze kabiliyetine sahip bombardıman uçağı Tu-22M3'ü ilk kez Suriye'deki Hmeymim Üssü'ne indirmesiyle başlayan iniş, yayınlanan yeni görüntüyle kimsenin hayal bile edemeyeceği bir boyuta ulaştı. Suriye savaşına doğrudan müdahil olan Rusya, Eylül 2015'te Hmeymim ve Tartus'un üslerine yerleşmesinin ardından Akdeniz kıyısındaki Lazkiye'ye uzun menzilli Tupolev Tu-22M3'leri indirerek Ortadoğu için en kritik adımı attı.