Merkezi Wrexham, Galler'de bulunan Refugee Kindness, Galli bir avukatın yedek mobilyalarını yerel bir Suriyeli aileye bağışlamak için aldığı ani bir karardan doğan genç bir yardım kuruluşudur.
Rachel Watkin, bu bağışı yaptıktan sonra, mültecilerin ve sığınmacıların ne kadar temel ihtiyaçlara ihtiyacı olduğunu anladığını söyledi.
Diğer yerlileri de aynı şeyi yapmaya teşvik etmek için bir Facebook grubu kurdu ve daha sonra Suriyeli bir ailenin kötü durumuna tanık olduktan sonra yardım kuruluşunu kurdu.

Yetkili ‘’ Mültecilerin evleri yok, ev eşyaları yok, çocukların oyuncakları yok, bulundukları yerde kilim yok, perde yok. Dondurucu havada hayatta kalmaya çalışıyorlar. Bu bir insan için çok zor bir durum.’
Hayır kurumunun şu anda 2.000'den fazla bağışçısı var ve 54 aileye yardım etti ancak, Watkin'in tek başına üstesinden gelemeyeceği kadar fazla hale geliyor.

Son beş yılda 20.000'den fazla Suriyeli sığınma hakkı aldı ve İngiltere'ye yerleştirildi.
Watkins, İngiltere'nin nispeten düşük sayıda mülteci almasına rağmen, hayırseverlik tekliflerine olan talebin "patladığını" ve şimdi onları sağlamak için finansal olarak mücadele ettiğini söyledi.

Bir yaşından küçük olan Mülteci İyiliği, tüm geleceğini tehlikeye atabilecek bürokratik sorunlarla karşılaştı.
Watkin, çoğu hayır kurumunun daha geniş fonlara erişimin kilidini açmadan önce iki yıl boyunca var olması gerektiğini söyledi.

"İlk kurduğumda finansmana ihtiyacı yoktu, ama şimdi çok fazla ailemiz var ve daha fazla şey yapıyoruz, daha zor hale geldi" diye ekledi.
"İnsanlar cömert davrandılar ve bize para verdiler, ancak elimizde sadece 1,500 sterlin (2,091 dolar) var."
İngiliz Kızıl Haçı tarafından hazırlanan 2020 tarihli bir raporda, mülteci statüsü verilen sığınmacıların, İçişleri Bakanlığı desteği sona erdiği için genellikle önemli mali zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını ve Birleşik Krallık'taki ana akım hayata hızla uyum sağlamalarının beklendiğini tespit etti.
Raporda, "Yeni mülteciler, İngiliz Kızıl Haç ve diğer kuruluşların yaptığı araştırmaların gösterdiği gibi, 28 günde başarılması neredeyse imkansız olan bir dizi karmaşık görevi tamamlamalıdır" dedi.
“Bunlar bir banka hesabı açmayı, iş bulmayı ve/veya ana sosyal yardımlara başvurmayı (ve ilk maaşı veya ödemeyi almayı) ve yeni konaklama yeri bulmayı ve taşınmayı içeriyor.”

Mülteci İyiliği tüm bu sorunların çözümüne yardımcı olamasa da, daha fazla fon alırsa bağışları geçişi kolaylaştırabilir.

Suriyeli mülteci Khawla, bir kanepe de dahil olmak üzere aldığı bağışların ailesinin yerleşmesine yardımcı olduğunu söyledi.
"Buraya ilk geldiğimizde zordu ama şimdi iyi. Çok yardımcı oldular ve minnettarım” diye ekledi. Watkins şunları söyledi: "Finansmanı güvence altına almak için son tarihi Eylül ayına verdik. Bunun ötesinde, bilmiyorum."