İngiltere Sağlık Bakanı Hancok, Mart ayı yayımladığı mal beyannamesinde Topwood isimli şirketin yüzde 15'inden fazlasını satın aldığını açıklamış, belge depolaması, imhası ve taranması gibi işleri yürüten firma, bu yıl NHS Galler'de 300 bin sterlinlik bir ihaleyi almıştı.

Hükümetin yaptığı açıklamada herhangi bir menfaat çatışması olmadığı beliritilerek bakanın tamamen kurallara uygun davrandığı vurgulandı.

Ancak İşçi Partisi, bu konunun hükümetin içindeki bir iltimas olduğunu, Hancock'un soruları yanıtlaması gerektiğini belirterek, "Sorumluluğun başka bir yerde olduğunu iddia edemez." dedi.

Halka açık sözleşme kayıtları, NHS'in, Hancock'un Sağlık Bakanı olmasının ardından 2019'da söz konusu şirkete ihale verdiğini gösteriyor.

Fakat Hancock, mal beyannamesinde 2002 yılındaki kuruluşundan bu yana firmada yer alan kız kardeşi Emily Gilruth'un daha büyük bir hisseye sahip olmasından ve şirkette yönetici olmasından bahsetmezken İşçi Partisi'nin Gölge Sağlık Bakanı Jonathan Ashworth ise Hancock'un ailesine bağlı bir firmaya NHS'in ihale vermesinin "şok