West Midlands Polisi, 18 Mayıs'ta Birmingham şehrinin sanayi bölgesindeki bir binada marihuana yetiştirildiğine dair bir rapor üzerine harekete geçti.

Binanın etrafındaki olayların ardından ekipler, polis dronu tarafından tespit edilen kablolar, havalandırma sistemleri ve sıcaklık verilerine dayanarak esrarın iç mekanda yetiştirildiği sonucuna vardı.
Ancak ekipler binaya girdiklerinde kenevir yerine 100'e yakın bilgisayarla karşılaştı.
Polis memurlarından Jennifer Griffin, "Kesinlikle böyle bir şey beklemiyorduk" dedi.

Griffin, "Binada pek çok marihuana ekimi belirtisi vardı. Bildiğim kadarıyla, West Midlands'da bu tür kripto para madenciliğiyle ikinci kez karşılaşıyoruz" dedi. Dedim.
Bitcoin madencileri, Bitcoin işlemlerini yürütmek için gereken karmaşık matematiksel işlemleri çözmek için özel olarak tasarlanmış bilgisayarlar kullanır.
Öte yandan, kripto para madenciliği, bilgisayarlar tarafından kullanılan elektrik nedeniyle çok enerji yoğun bir süreçtir. Digiconomist'e göre, Bitcoin madenciliği yılda 36.95 megaton karbondioksit yayar, bu nedenle bu kripto para biriminin karbon ayak izi kabaca Yeni Zelanda'nınkiyle aynıdır.
Griffin, “Kripto para madenciliği bildiğim kadarıyla yasa dışı değil, ancak bu işlem için şebekeden bağımsız elektrik kullanmak yasa dışı” dedi.
Tamamı elektrik şebekesine bağlı olan bilgisayarlara el konulurken herhangi bir tutuklama yapılmadı.