Robin Simcox, geçtiğimiz ay İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel tarafından geçici olarak atandı, ancak birkaç yıldır tartışmalı bir figür olduğunu kanıtladı.

Eylül 2019'da yayınlanan bir makalede, İngiltere başbakanını "İslamofobiyi geri çekmeye" ve partinin muhafazakar parti içi önyargı incelemesi çağrılarına karşı çıkmaya çağırdı.

Önceki bir makalesinde ise, "Müslümanların toplumda karşılaştıkları önyargılarla ilgili endişeleri göz ardı edilemez. Ancak bu endişeler, meşru tartışmanın parametrelerini daraltmak için kullanılan bir kelime olan İslamofobi suçlamalarına zarar vermeden ele alınmalıdır." şeklindeki düşmanca ifadeleri kullandı.

Simcox, 2016 tarihli bir makalesinde, Temmuz 2005'te Londra'daki intihar bombalamalarından sonraki aylarda şiddetli aşırılığın "onu" İslami "veya" İslami "aşırılık olarak adlandırmaktan kaçınmanın bir yolu olarak hayal edildiğini söyledi.

Daha önce İngiltere'nin resmi nefret suçu tanımına karşı çıktı ve bunun "çok geniş" olduğunu söyledi.

Simcox, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki eski yönetimiyle iletişimiyle bilinen bir dizi kuruluş da dahil olmak üzere daha önce bir dizi aşırılıkçı rolde çalıştı.


Simcox'un "aşırılıkçı" olduğunu iddia ettiği İngiliz Müslüman İslamofobi Müslümanlarının yaşanmış deneyimlerini tanımayı reddetmekten en çok yararlanan aşırı sağdır.

Simcox, "Ve İslamofobiyi ifade özgürlüğünü kısıtlayan bir kelime olarak tanıtmaktan yararlananlar aşırı sağdır." dedi.

Britanya'daki Tüm Partiler Meclis Grubu'nun İngiliz Müslümanlar hakkındaki bir raporu, İngiliz Müslümanların yüzde 70'inin "dini önyargıdan" muzdarip olduğunu ve beş Müslümandan üçünün diğer dini gruplara göre daha fazla ayrımcılığa uğradığını ortaya koydu.

Simcox, ilk altı ay sürecek olan yeni geçici görevinde hükümete "büyük şeref" dediği nefrete direnmesini tavsiye edecek.

"Aşırılık, hepimizi etkileme potansiyeline sahip bir beladır. Yazmanın yeri olamaz."

İçişleri Bakanlığı yazıtında: "Mr. Simcox, aşırılıkçılıkla mücadelede zengin bir uzmanlığa sahip olan Extremist Fighting Group gibi organizasyonlarda üst düzeyde çalıştığı için geçici baş komiser olarak seçildi.

"Geçici komiser bağımsızdır, ancak bu tür rollerin tüm yönleri incelenmiştir."