Irak’ın başkenti Bağdat’ı ziyaretinin ardından Erbil’e geçen Raab buradan Kürdistan Bölgesine geçerek IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

İkili arasında yapılan görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı Raab “İngiltere Kürdistan bölgesi ile ekonomik ve askeri ilişkilerine bağlı kalacaktır” dedi.

IKBY Başkanı Barzani ile görüşmesini “mükemmel” diye nitelendiren Raab, bölgeye ziyaretinin amacının İngiltere ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkileri güçlendirmek olduğunu açıkladı ve mevcut ilişkilerden dolayı memnun olduklarını açıkladı.

IKBY Başkanı Barzani ise Raab ile Irak’ta yapılacak seçimler, Irak’ın geleceği ve federasyon süreci, terörle mücadele de dahil olmak üzere Irak ve bölgedeki son siyasi gelişmeler ile ikili ilişkileri ele aldıklarını söyledi.

Barzani “İngiltere ve diğer müttefiklerimizle omuz omuza teröre ve IŞİD’e karşı mücadele edeceğimizi bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Raab ise “Kürdistan hükümeti İran’ın baskılarına karşı dayandı. Aynı zamanda kuşkusuz IŞİD savaşında da önemli bir rolü vardı. Dolayısıyla bu uzun vadeli ilişkilerde bedel ödeyen Peşmerge’nin ve Kürt halkının rolü takdire şayandır”dedi.