Kureşi yazısında, "İngiliz Yabancı Askere Alma Yasası uyarına göre, bir İngiliz Vatandaşının başka bir ülkenin silahlı kuvvetlerinde görev yapması yasa dışıdır." ifadelerini kullandı.

Kureşi'nin yazısı şöyle:

"(IDF) İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Avrupalı, ABD'li ve diğer uyruklardan askerlerin Gazze Savaşı'nda yer aldıktan sonra ülkelerine geri dönebilecekleri ve savaş suçu işlemiş olabilecekleri bildiriliyor. Savaş suçlarına karışan vatandaşlarının uluslararası hukuk ve sözleşmeler uyarır şekilde yargılanmasını sağlamak ülkelerin sorumluluğundadır.

"İsrail'in terörle mücadele operasyonu dün on ikinci gününe girerken, Gazze'de silah sesleri sonucu yaralanan bir İngiliz IDF askeri, kanlı savaşlar sürerken sivil kayıpları önlemek için gösterdiği çabayı hastane yatağından Jewish News'e özel olarak anlattı. Avi Cohen, 20 askerden oluşan paraşütçü birliğini savaşa sürükledikten iki gün sonra, Pazartesi sabahı erken saatlerde bir Hamas teröristi tarafından vuruldu. Dedesi Büyük Portland Caddesi (Londra) Merkez Sinagog'un merhum Hahamı Cyril Shine olan 23 yaşındaki genç, Gazze Şeridi'nde bulunduğu günler boyunca Hamas ile şiddetli silahlı çatışmalara girdi ve yaralananın yerel halk değil teröristler olması için elinden geleni yaptığını söyledi. "Ama ne yazık ki bu bir savaş ve her iki tarafta da kayıplar var. Bu çok zor; Buraya bunun için gelmedik," diyen Cohen, 8 Ocak 2009'da 'Jewish News' (Yahudi Haberleri) haberini aktardı. Daha önce IDF'nin İngiliz asıllı binbaşısı 2006 yılında Hizbullah ile Lübnan savaşında öldürüldü.

lordlar kamarasının İngiliz üyesi Lord Ahmed, 26 Ocak 2009'da parlamentonun üst meclisinde bir soru sordu: "İsrail Savunma Kuvvetleri'nde veya İsrail Savunma Yedeklerinde görev yapan herhangi bir İngiliz vatandaşı olup olmadığı"?

Lord Malloch - Brown' a cevaben, Dışişleri, Dışişleri ve Milletler Topluluğu Ofisi, "basında çıkan haberler dışında, Birleşik Krallık Hükümeti, İsrail Hükümeti' nin İsrail Savunma Kuvvetleri' nde veya İsrail Savunma Yedekleri' nde görev yapmak üzere kimleri çağırdığı hakkında hiçbir çifte vatandaş da dahil olmak üzere bilgiye sahip değildir. Bu bilgiye sadece İsrail Hükümeti sahip olabilir. Ayrıca, "Cenevre Konvansiyonu'nun dördüncü protokolünü çiğneyen herkes, bir mahkemede veya başka bir mahkemede adaleti karşılamayı hak eder" ifadelerini kullandı.

"Negev çölündeki amaca uygun inşa edilmiş kışlalarda, her yaz Avrupa, Meksika ve Amerika'dan yüzlerce Yahudi genç, dokuz hafta boyunca selam vermek, yürümek, silah ateşlemek ve başka türlü asker gibi davranmak için para ödüyor. İsrail Savunma Kuvvetleri Eğitim ve Gençlik Kolordusu tarafından yönetilen ve tamamen İbranice olarak yürütülen Marva, diasporanın 18-28 yaşındaki üyeleri için İsrailli askere alınanların temel eğitimini simüle ediyor. Çizmeler ve zeytin yorgunluğu giymiş ve her zaman bir M16 saldırı tüfeği taşımak zorunda olan, boşluk yıllarındaki okul terk edenler toz içinde şınav çekerler, yüklü sedyelerle gece yürüyüşleri gerçekleştirirler, sivil savunma barınaklarını korurlar, kağıt figürlerde makineli tüfekleri ateşlerler ve askeri manevraları simüle ederek Yahudi kimliği ve IDF'nin tarihi ve değerleri hakkında dersler verirler. Karaoke ve dans gösterileri de düzenlenmektedir.


Güvenlik durumunun iyileşmesiyle, RSY Netzer ve Siyonist Gençlik Federasyonu gibi gençlik grupları aracılığıyla artan sayıda İngiliz Yahudisi, her yıl düzenlenen dört 120 kişilik oturumdan birine kaydolmaktadır. Yarısı kız ve büyük bir kısmı Manchester ve Kuzey Londra'daki devlet okullarından geliyor", 3 Eylül 2007'de yayınlanan "İsrail'de savaşmak için eğitilen İngiliz çocuklar" başlıklı Yeni Devlet Adamı Mathew Holehouse'u yazdı.

19 Ağustos 2007 Pazar günü, cennet ve dünya sabahı Show BBC, genç bir İngiliz Yahudi çiftin İsrail ve İşgal Altındaki Kudüs'e yolculuğunu izledi. Genç bir kızı olan genç ortodoks Yahudi çift, İngiliz toplumunda ayrımcılık ve Yahudi karşıtlığıyla karşı karşıya olduğumuzu söyledikleri için İngiltere'den taşındılar. Yahudilerin geri dönüş hakkının bir parçası olarak varışta İsrail vatandaşlığı ve 'El Aksa Camii' ve 'ağlama duvarı' görünümlü pencereleri olan güzel bir daire verildi. Bu göçmenlerin bir kısmı İsrail Savunma Kuvvetleri'ne katılacak.

Yahudi devletinin ordusunda görev yapan dini yelpazenin dört bir yanından 14.000'den fazla Amerikalı Yahudi. İsrail hükümeti istatistiklerine göre, 4 bin 419'unda aktif görev, 9 bin 831'i yedekte bulunuyor. İsrail Savunma Kuvvetleri'nde görev yapan İngiliz vatandaşlarının kesin bir rakamı yoktur, ancak 30000'den fazla İngiliz Yahudisi İsrail'e taşındığı için binlercedir.

Bazıları İşgal Altındaki Topraklarda Filistinlileri öldürüp vuruyor olmalı. Terörist bir devlet tarafından yetkilendirildi ve eğitildi mi? Londra merkezli bir Yahudi gazetesi, lübnan'da geçen yıl Hizbullah'a karşı savaşan çatışmada öldürülen İsrail Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Yahudi İngiliz vatandaşı Binbaşı'nın fotoğrafını manşetine taşıdı. Ne kadar tuhaf değil mi?

Ya Keşmir kökenli İngiliz veya ABD vatandaşı Pakistanlılar gidip Jamu ve Keşmir'deki işgalci Hint güçlerine karşı savaşırlarsa? Ya İngiliz ya da ABD vatandaşı Filistinliler ve Araplar gidip İsrail işgal güçleriyle savaşırsa? Terörist mi denecek? Birleşmiş Milletler tarafından tanınan meşru bir özgürlük mücadelesine katılan terörist veya özgürlük savaşçıları mı olacaklar?

Sadece ABD, İngiltere, Kanada ve dünyadan Yahudiler İsrail Silahlı Kuvvetleri'ne katılma, İşgal Altındaki Topraklarda masum Filistinlileri bombalama, vurma ve öldürme ve ülkelerine temiz bir sayfa açarak dönme veya ABD seçimlerinde posta yoluyla oy kullanma ayrıcalığına sahip midir? Londra'da zenginseniz işe almak için eski mossad ajanı / eğitimli korumaların sıkıntısı yoktur.

1870 (c.90) yabancı askerlik yasası uyarır, bir İngiliz Vatandaşının başka bir ülkenin silahlı kuvvetlerinde görev yapması yasa dışıdır, çünkü:
"Majestelerinin lisansı olmadan, majestelerinin egemenliği içinde veya altında bir İngiliz tebaası olan herhangi bir kişi varsa, Majesteleri ile barış içinde herhangi bir yabancı devletle savaşta olan herhangi bir yabancı devletin askeri veya deniz hizmetinde herhangi bir komisyon veya angajmanı kabul eder veya kabul eder ve bu Yasada dost bir devlet olarak adlandırılır veya Majestelerinin hakimiyetinde bir İngiliz öznesi olsun veya bulunmasın, başka herhangi bir kişiyi yukarıda belirtilen herhangi bir yabancı devletin askeri veya deniz hizmetinde herhangi bir komisyon veya angajmanı kabul etmeye veya kabul etmeye teşvik eder. ,— Bu Yasaya karşı bir suçtan suçlu olacak ve daha önce suçlunun hüküm giydiği mahkemenin takdirine bağlı olarak para ve hapis veya bu cezalardan herhangi biri ile cezalandırılacaktır; . . ."

(Ek Açıklamalar: Değişiklikler (Metinsel) (E.W.) Ceza Adaleti Yasası 1948 (c. 58), s. 1(2) ve (S.) Ceza Muhakemesi ( İskoçya ) Yasası 1975 (c. 21), s. 221(2))

Toprakları ve evleri İsrailliler tarafından alınan milyonlarca yerinden edilmiş Filistinli kendi evlerine dönemez. İsrail'in tez eylemleri ırkçı ve ayrımcıdır ve BM İnsan Hakları bildirgesine göre Filistinlilerin temel insan haklarını ihlal eder. İngiliz Yahudileri ve İsrail yanlısı unsurlar Birleşik Krallık'ta güç ve nüfuzun tadını çıkarıyorlar. İngiliz toplumunda uyum sağladılar ve görünürlükleri Birleşik Krallık'ta yaşayan diğer topluluklar ve dini azınlıklar kadar açık değil.

London Evening Standard'ın 10 Ağustos 2007'de yayınladığı habere göre, "Yerel muhalefete rağmen Kuzey Londra Barnet'te bir Yahudi Okulu (Yahudi Medresesi) inşa etmek için 40 milyon sterlin verildi." Barnet sakinleri, önerilen erişim sürücüsünün trafik ve çevre üzerindeki etkisi nedeniyle Yahudi Cemaati Ortaokulu'na itiraz etti'. Okul mevcut Doğu Barnet Üst Okulu'nun bulunduğu bölgeye inşa edilecektir.

Yaklaşık iki yüz İngiliz ortodoks Yahudi, geçen yıl ABD merkezli yardım kuruluşu Nefesh B'Nefesh'in yardımıyla İsrail'e göç etti. Yaklaşık 30.000 İngiliz Yahudisi, Yahudilerin geri dönüş hakkının bir parçası olarak kalıcı olarak İsrail'e taşındı. İSRAIL'e taşınan aileler için ABD merkezli hayır uçakları. Havaalanında sıcak bir şekilde karşılandılar.

Nefesh B'Nefesh'in kurucusu, icra direktörü Haham Yehoshua Fass, Yeshiva Üniversitesi'nden biyoloji ve eğitim alanında hahamlık derecelerini aldıktan sonra, Judaic Fellows Programı'nda Judaic üyesi olarak Florida'ya taşındı. Nefesh B'Nefesh, tek misyonu İsrail'e taşınmayı hayal eden ve isteyenleri engelleyen ve engelleyen engelleri ortadan kaldırarak İsrail'e göçü yeniden canlandırmak olan bir vakıftır.

İsrail'e ilk uçak 10 Temmuz 2007 Salı günü geldi ve Kuzey Amerika'dan 220 yeni göçmen getirdi. En yaşlı göçmen 86, en küçüğü ise 11 aylık. İsrail'e yeni göçmenler ABD'nin Arizona, Kaliforniya , Colorado , Connecticut , Columbia Bölgesi , Florida , Georgia , Illinois , Maryland , Massachusetts , Missouri , New Jersey , New York , Ohio , Pennsylvania , Güney Carolina , Teksas , Virginia ve Washington eyaletlerinden geldi. Yeni göçmenler, İsrail genelinde Tel Aviv, Kudüs , Hayfa ve ra'anana gibi büyük Anglo nüfuslarıyla bilinen 33 şehre taşınacak.

Bu yaz boyunca, 2.200'den fazla Kuzey Amerikalı ve İngiliz Yahudi'nin Nefesh B'Nefesh aracılığıyla, özel olarak kiralanan yedi uçak ve sekiz Aliyah grup uçuşuyla İsrail'e göç etmesi bekleniyor.

Aliyah'ı İsrail'e getiren binlerce yeni yaz göçmeni arasında üç minber Haham (Ortodoks, Muhafazakar ve Reform), üç kardeş ve kuzenleri de dahil olmak üzere 28 aile üyesi olacak; 8 yeni İsrail Savunma Kuvvetleri askeri ve 3 nesil bir aile. Son beş yılda, ABD ve Kanada'dan gelen Yahudilerin sayısı yaklaşık yüzde 80 arttı. Nefesh B'Nefesh'e göre, 2007 yazında Kuzey Amerika'dan 3.500'den fazla kişi aliyah yapacak.

İsrail Yahudi Ajansı Aliyah Departmanı, Kuzey Amerika'dan İsrail'e göçün bu yıl yüzde 5 ila 10 arasında artacağını ve Bu yılın Kuzey Amerika'dan Aliyah için son 25 yılın en yüksek yılı olacağını öngörüyor. 2006 yılında, ABD ve Kanada'da yaşayan 3.200 kişi resmi olarak İsrail vatandaşı oldu ve bu rakam 1983'ten bu yana en yüksek rakam oldu.

2006 yılında NBN, Aliyah uzmanlığını ve başarı deneyimini Birleşik Krallık'tan aliyah'ın artırılmasına yardımcı olmak için ilk çabalarda genişletti. Varışta, ABD, Kanada ve İngiltere'den İsrail'e yeni göçmenlerin çoğu çevrimiçi Anglo destek gruplarına katılmaya teşvik edilecektir.

İsrail'de yaşayan ABD vatandaşları Amerikan seçimlerinde oy kullanmalı mı? Yakın zamanda İsrailli bir göçmen tarafından yapılan basit bir anket 79 katılımcıyla sonuçlandı. Sonuçlar, %73'ünün İsrail'de yaşayan Amerikalıların hala oy kullanması gerektiğini düşündüğünü, %26'sının HAYIR, %1'inin ise buna bağlı olduğunu söylediğini ortaya koydu. Sonuçlara göre, Amerikalıların oy kullanma hakları konusunda bir yanlış anlaşılma var gibi görünüyor.

ESKI bir İngiliz BM kuvvetleri komutanı Albay Bob Stewart bir TV tartışmasında şöyle bir şey söyledi: 'İsrail Ordusu'nda sivillere kasten ateş eden (bombalayan), (Fosfor) sivillere ateş eden (fosfor) olanlar savaş suçu işlemiş olabilir ve eğer bunu yaptılarsa asker değil teröristtirler.'"

 

Shahid Qureshi

The London Post