Uyuşturucular, su geçirmez paketlere sarılmış can yeleklerine bağlı halde bulundu.
Su geçirmez paketlere sarılan ve hayatta kalmak için can yeleklerine takılan yasa dışı uyuşturucuların Güney Amerika menşeli olduğu düşünülüyor.
Paketler Pazartesi günü yoldan geçenler tarafından bulundu ve uyuşturucular Doğu Sussex'te Newhaven ve Hastings yakınlarındaki plajlarda polise bildirildi. İngiltere Ulusal Suç Ajansı (NCA), yerel polisin paketleri topladığını ve güvenli bir yere götürdüğünü açıkladı.
Salı günü NCA tarafından yayınlanan fotoğraflar, taşlı bir plajda çeşitli paketler gösteriyor. Numuneler kokain için pozitif test edilirken kapsamlı bir adli muayene de yapılacaktır.
Toplam ağırlığı yaklaşık 960 kg olan bu parçalar, İngiltere sokaklarında parçalanıp satılsa, sokak değerinin 80 milyon sterlin civarında olduğu tahmin ediliyor.
NCA şube müdürü Martin Grace, "Bu, Güney Amerika'dan geldiğini düşündüğümüz önemli sayıda A Sınıfı uyuşturucu, ancak uyuşturucuların buraya nasıl indiği ve nihai hedeflerinin neresi olduğu konusunda açık fikirliyiz" dedi.
Ancak açık olan şu ki, bu büyüklükteki bir sevkiyatın kaybı, ilgili suç şebekelerine büyük bir darbe olacaktır.
Uluslararası ortaklarımızın, hem Sussex Polisi hem de Sınır Gücü'nün katkıda bulunduğu soruşturmamıza dahil olması muhtemeldir.
NCA memurları uyuşturucu ele geçirme vakalarını ve ilgili vakaları araştırır.