Financial Times "Gangster Peker, politik elitlere karşı videolarıyla Türkiye'yi şaşkına çevirdi" başlığıyla yazı yayınladı. Türk siyasetçilerinin hedef alındığını ve hükümet yetkilileri ile aile bireylerinin tecavüz, cinayet, uyuşturucu kaçaklığı suçladığını yazdı.

Haberde Peker'in Erdoğan'a 'ağabey' diyerek seslendiği ve 'işin içine dahil etmediği' belirtilirken iddiaların 20 yıl önce "organize suçun siyaset üzerindeki hakimiyetini kırma vaadiyle iktidara gelen AK Parti'nin ismini lekelediği" kaydedildi.

Peker'in "öfkesinin asıl hedefi bakan" özelikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik olduğunu kaydeden Yackley, "Peker'in iddiaları, medyanın hükümet tarafından sıkı bir şekilde kontrol edildiği ülkede, siyaset perdesinin ardına nadir bir bakış sunuyor" diye yazdı.
Peker'in iddialarını fazla kanıta dayanmadığı da öne sürülen haberde "Bu suçlamalar, Erdoğan'ı eleştirenleri heyecanlandırırken, kurbanların ve ailelerinin travmalarını deşti" ifadelerine yer verildi.

 Yackley, Gazeteci Uğur Mumcu suikastıyla ilgili Mehmet Ağar'ı işaret etmesinin üzerine Güldal Mumcu'nun "Çekin tuğlaları yıkılsın duvar altında kim kalırsa kalsın" paylaşımını da hatırlattı.