Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Tokat’ın Zile ilçesinde partisinin ilçe başkanlığı açılığını gerçekleştirdi. İlçe başkanlığı önünde konuşma yapan İnce, iktidara ve muhalefete yüklendi. İnce, “Ayda yılda bir markete gitmiş fiyatlar ucuz diyor. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı açıklama yapıyor, yüzde 7 tasarruf etmek için evinizi 23 derece değil, 22 derece ısıtın diyor. Ben buradan sesleniyorum, faturanızın yüzde yüz düşmesini istiyorsanız, ampulü tamamen söndürün” dedi.

Konuşmasına iktidara yüklenerek devam eden İnce, “Bugün iktidarda olanlar vaktiyle Ecevit’in sağlığı üzerinden siyaset yapmışlardı. Biz Erdoğan’ın sağlığı üzerinden siyaset yapanlardan değiliz. Ben Erdoğan’a iki şekilde dua ediyorum. Bir, Allah sağlık versin şifa versin. İki, iktidardan gitsin. Erdoğan sağlıkla çoluk çocuğuyla daha uzun süre yaşasın. Kenan Evren kadar yaşasın. Yaşasın ki bu millete ne kötülükler yaptığını kendisi de görsün.” diye konuştu.

Memleket Partisi’nin ilkeli siyaset yaptığını dile getiren İnce, “Biz ilkeli siyaset yapacağız. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyoruz. Tezkereye ‘Hayır’ deyip, ikinci gün kandili bombalayacağız demeyeceğiz. Tezkereye evet diyorsan, kandili de bombalarsın. Biz millet düşünen siyaset yapacağız. Konjonkturel siyaset değil“ diyerek muhalefete yüklendi.

Memleket Partisi Zile İlçe Başkanlığı’nın açılışından sonra folklor ekibiyle halay çeken İnce, Zile esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Zile Engellilere Meslek Kazandırma Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden Muharrem İnce, derneğin “Biz bir aileyiz” sloganıyla başlattığı el izi duvarına, Memleket Partisi’nin mavi rengini seçerek, mavi el izini bıraktı. 
Programına Zile Ticaret Odasıyla devam eden İnce, Zile pazarında pazarcılarla bir araya geldi. Temaslarının ardından İnce, Tokat’a devam etti.


Hibya Haber Ajansı