Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin İl başkanlığını açmak üzere geldiği Kahramanmaraş’ta düzenlediği basın toplantısında doktorlara yönelik “Varsın gitsinler” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. İnce şunları dile getirdi:

“O GİTSİN YA YAKINDA GİDECEK ZATEN”
“Dediği lafa bak ya Allah aşkına. Doktorlar isterseniz gidin diyor. Nereye gönderiyorsun ya. Doktorlara gidin diyeceğine, sen doktora git bence.  Acil gitmeli hem de acilden giriş yapmalı. Erdoğan böyle dedi diye yakında polikliniklerde, beğenmiyorsan git diye vatandaşlar doktorlara bağırmaya başlar. Bu doğru değildir. Onlara bizim ihtiyacımız var. Buradan onlara sesleniyorum; çocuklar, doktorlar, evlatlarım, öğrencilerim, hiçbir yere gitmiyorsunuz. Memleket bizim. O gitsin ya, yakında gidecek zaten. Biraz sabredin gidecek. Size ihtiyacımız var.”

“DEĞER GÖRMEDİKLERİ İÇİN GİTMEK İSTİYORLAR”
“Kalp ameliyatını siz yapacaksınız, tansiyonumuzu siz düşüreceksiniz, ameliyatlarımızı siz yapacaksınız. Size ihtiyacımız var bizim. Para için yapmadığınızı biliyorum. Dönüp dolaşıp da işi paraya getirmeyin. Doktorlar bu ülkeden gitmek istiyorsa para için gitmek istemiyorlar. Pandemi de ne kadar fedakarlıklara çalıştıklarını hepimiz gördük. Aşağılandıkları için, özgürlüklerine halel geldiği için, şiddet gördükleri için, değer görmedikleri için gitmek istiyorlar.”

“MEMLEKETİMİZİN SİZE İHTİYACI VAR” 
“Az önce bir doktor arkadaşım mesaj yazmış, 50 yaşında. İsveççe öğreniyorum, ben de gideceğim diyor. Bu nedir yahu, aşağılıyor beni diyor. Sevgili doktorlar, benim akıllı öğrencilerim, siz üniversite sınavında yüksek puanlar almış, matematiği, fiziği, kimyayı yüksek notlarla geçmiş çocuklarsınız. Memleketimizin size ihtiyacı var. Bazı haddini bilmeyenler size hakaret etti diye, polikliniklerde teşhisi beğenmeyip size şiddet uyguladı diye, memleketi terk etmek yok. Burada kalacağız. Memleketin derelerini biz temizleyeceğiz, ormanlarını biz koruyacağız, hastalarını siz iyi edeceksiniz, sokaklarını biz temizleyeceğiz bunu birlikte yapacağız.”


Hibya Haber Ajansı