Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada bazı basın yayın organlarında “Seçim harcamaları için kalem oyunları devrede” iddiasıyla paylaşılan haberlerin manipülasyon içerdiği belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bütçeyle ilgili gelir gider kalemlerinin, Merkezi Yönetim Bütçe İstatistikleri başlığı altında şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşıldığı aktarılan açıklamada “İstatistiklerde yer alan “Sınıflandırmaya Girmeyen Diğer Kurum, İşletme ve Hane Halkına Yapılan Sermaye Transferleri” faslında aralık ayında 622,7 milyar lira sermaye transferi yapıldığı açıklanmıştır. Bu kalemde işlenen sermaye transferi, AFAD aracılığıyla deprem bölgesindeki afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları için kullanılmıştır.” denildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in aralık ayı bütçe gerçekleşmelerinin açıklanmasının ardından verdiği röportajda bütçe açığının milli gelire oranının yüzde 6,4 olan Orta Vadeli Program öngörülerinin 1 puan altında yüzde 5,4 seviyesinde gerçekleştiğini ifade ettiği, deprem harcamaları hariç tutulduğunda ise bu oranın yüzde 1,7 seviyesinde olduğunu açıkladığı bildirildi.

Aynı röportajda Bakan Şimşek’in deprem harcamalarının milli gelire oranının yüzde 3,7 olduğunu da vurguladığı belirtilen açıklamada “2023 yılı Aralık ayında afetzede vatandaşlarımız için tahakkuk ettirilen sermaye transferinin mesnetsiz şekilde ‘seçim harcamaları için kalem oyunu’ iddiasıyla paylaşılması, manipülasyon amacı taşımaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” ifadesine yer verildi.

Hibya Haber Ajansı