İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Adalar'daki faytonları iptal etmesinin ardından atları toplayıp MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi’ne hibe ettiği 50 at, üzerlerindeki çiplere rağmen kayboldu.

Adalar'da yeni bir düzenlemeye gidilerek atlı fayton uygulamasına son verilmiş, bunun yerine elektrikli faytonları getirmişti. Fayton esnafından satın alınan 1.177 attan 50’si de MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi'ne hibe edildi. İki belediye arasında geçen yıl ekim ayında taşıma devir sözleşmesi imzalanarak atlar Dörtyol ilçesine götürüldü. İBB’nin hibe ettiği 50 ata kaybolmamaları için çip de takılmasına rağmen bir süre sonra atların kaybolduğu ortaya çıktı.

İBB’nin atların akıbetine ilişkin yazısına MHP’li Dörtyol Belediyesi’nin yanıt vermemesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

KRT TV’den Çağdaş Ulus’un haberine göre, savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. Atlardan sorumlu Dörtyol Belediyesi personelinin ve belediye yetkililerinin ifadesi alındı. 

Sosyal medyada çok konuşuldu

50 atın akıbetiyle ilgili henüz bir haber alınamazken, sosyal medya kullanıcıları "atlar mezbahanelerde sucuk mu yapıldı" diyerek sordu.