HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Kürdistan Parlamentosu’nda grubu bulunan partilerin grup başkanlarıyla bir araya geldi.

Kürdistan Parlamentosu’nu ziyaret eden Başkan Yapıcıoğlu, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Grup Başkanı Ziyad Cebar, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Grup Başkanı Zana Mela Halid, Adalet Topluluğu (Komala Dadgeri) Grup Başkanı Abdussettar Mecid ve İslami Birlik Partisi (Yekgırtuyi) grubu ile görüştü.

Başkan Yapıcıoğlu’nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti ifade eden grup başkanları, parti ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Partiler arasındaki ilişkilerin önemine dikkat çeken Başkan Yapıcıoğlu ise bu tür ziyaretlerin diyalogların gelişmesine katkı sağladığını kaydetti.

Ziyaretlerin ardından İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, 4 gündür Irak Kürdistan Bölgesinde olduklarını anımsattı.

Kürdistan Bölgesinde bir dizi ziyaret ve temaslarının olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Siyasi partilerle görüşmelerimiz oldu. Bugün Yekgırtuyi İslami Partisinin Genel Başkanıyla bir görüşmemiz olacak. Yarın da Komaleya Dadgeri (Kürdistan Adalet Topluluğu) Partisinin Genel Başkanı Ali Bapir ile görüşeceğiz.” dedi.

Kürdistan Parlamentosu’ndaki grup başkanlarıyla bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Yapıcıoğlu, “İlk gün KDP Genel Başkanı Sayın Mesud Barzani ile bir görüşmemiz olmuştu. Dün Parlamento Başkan Vekili ile bir görüşmemiz gerçekleşti. Grup başkanları hazır olmadığı için onlarla görüşmemiz bugüne sarktı. Bugün de parlamentoda grubu bulunan partilerin bir kısmıyla görüşmemiz gerçekleşti.” diye konuştu.

“İlişkilerimiz gelişerek devam edecektir”

Görüşmelerinin partiler arasındaki ilişkiler açısından olumlu olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

“İnşallah bu görüşmelerimiz ilişkilerin daha ileriye gitmesi, gelişmesi konusunda hayırlara vesile olur diye temenni ediyoruz. Hem buradaki parlamento çalışmaları hakkında hem Kürdistan bölge anayasası ile ilgili partilerin yaklaşımı konusunda hem de genel anlamda Kürdistan bölgesi ve Irak’ın, biliyorsunuz geçtiğimiz ekim ayında Bağdat’taki Irak Parlamentosu seçimleri yapıldı. Dün ilk oturumunu gerçekleştirdi. Meclis başkanı seçildi. Bundan sonra cumhurbaşkanı ve hükümetin seçilmesiyle ilgili bir süreç var. Genel anlamda Irak’ın siyasi durumu, Kürdistan siyasi durumu ve özelde de Kürd meselesiyle ilgili, Türkiye’deki siyasi durum ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Hayırlara vesile olur diye temenni ediyoruz. İnşallah ilişkilerimiz gelişerek devam edecektir.”

Sivil Düşünce Haber Portalı